RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialenheten: Ikke straffbart av Rogaland-politiet

Stavanger (NTB): Politiet gjorde ikke noe straffbart da de lot være å rykke ut da at en ung gutt meldte om «rare lyder» fra et hus, mener Spesialenheten. Bare timer senere ble to personer funnet drept i boligen.

Spesialenheten for politisaker bestemte seg kort tid etter drapene 1. juli i år på Tasta i Stavanger for å undersøke om politiet kunne ha reagert annerledes på oppringningen fra gutten på 12-13 år. Konklusjonen er at det ikke er grunn til å undersøke om politiet gjorde noe straffbart, melder NRK.

Samtidig trekker sjefen for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, fram at personen som mottok samtalen, kunne ha opptrådt annerledes.

- En mer inviterende opptreden fra operatørens side, i form av flere spørsmål, kunne ha medført at politiet på et tidligere tidspunkt fikk flere opplysninger om situasjonen på stedet, skriver Presthus.

En 55 år gammel mann ble funnet drept og den 52 år gamle kona hans ble funnet kritisk skadd i boligen. Kvinnen døde senere på sykehus. Få dager etter drapene konkluderte den foreløpige obduksjonsrapporten med at de to ikke ble knivstukket samtidig. Den antatte gjerningsmannen - den 22-årige sønnen - omkom samme kveld i en frontkollisjon med et vogntog på E39. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere