RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialenheten inn i drapssak i Telemark

Sist oppdatert:
Spesialenheten for politisaker har besluttet å etterforske politiet i forbindelse med drapet på John Gerhard Steen i Langesund i fjor sommer.

71-åringen ble funnet drept utenfor sitt hjem 28. januar i fjor, og familiens bistandsadvokat anmeldte allerede i fjor sommer politiet til Spesialenheten. Nå har Spesialenheten satt i gang etterforskning, melder NRK.

– Vi har kommet fram til at denne saken bør etterforskes og vil derfor gjennomføre flere avhør i tida framover, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten til kanalen.

Familien reagerte på at politiet ikke tok stilling til at Steens tidligere samboer hadde hatt besøksforbud. Steen hadde ved flere anledninger anmeldt ekssamboeren for vold.

– Et besøksforbud er et hjelpemiddel for parter som ellers har vanskeligheter for å la være å oppsøke hverandre. John Gerhard Steen var utsatt for mye vold fra kvinnen og det var politiet veldig godt kjent med, sa familiens bistandsadvokat, Vibeke Hein Bæra, i forbindelse med anmeldelsen.

Rettssaken mot den 44 år gamle drapstiltalte kvinnen gikk i Nedre Telemark tingrett i begynnelsen av februar. Kvinnen erkjente drapet og ble dømt til tvungent psykisk helsevern. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere