OSLO TINGRETT (Nettavisen): Tirsdag startet assisterende sjef Guro Glærum Kleppe sin innledning om hvilke bevis hun mener knytter Eirik Jensen til påstandene om grov korrupsjon.

Blant annet har de gått igjennom 1523 kommunikasjonshendelser mellom de to.

Hun fortalte blant annet at Spesialenheten i arbeidet har sjekket været dagen da Jensen sendte Cappelen sms-en «Fint vær».

- Mange SMS-er ligger langt tilbake i tid

Ifølge Jensens forsvarer Arild Holden har den tiltalte politimannen en forklaring på mange av SMS-ene som gikk mellom ham og hans medtiltalte Gjermund Cappelen.

– Problemet er at mange av dem ligger så langt tilbake i tid. Det er ikke uproblematisk å huske akkurat hva de gjelder, sier advokaten til NTB.

– Men mange av dem kan han gjøre rede for, sier han.

Politiet har avdekket minst 1.523 SMS-er, eposter og andre kommunikasjonshendelser mellom Jensen og Cappelen mellom 2008 og 2013.

- Må ha fokus på egen forklaring

Jensen ønsket ikke selv å snakke med pressen tirsdag.

– I dag må jeg ha fullt fokus på min egen forklaring.

Hans forklaring kan starte allerede tirsdag.

Se direkterapportering fra Oslo tingrett nederst i saken.

Det er vanligvis ikke så mange tilhørere når Spesialenheten fører sine saker mot ansatte i politiet som har brutt loven.

Les også: Eirik Jensen erklærte seg ikke skyldig

Les også: Politiet fant 1,5 millioner kroner på hotellrom

At saken der tidligere spaner Eirik Jensen nekter all skyld for korrupsjon går for fulle benkerader i landets største rettssal, er en uvanlig setting for aktor Guro Glærum Kleppe.

– Sett i forhold til type sak er dette en spesiell sak for oss, men prosessen er jo lik som for alle andre straffesaker, sier hun til NTB.

Les også: Kriminell kalte Jensen for«jævla svin»

Første gang

Kleppe lar seg ikke vippe av pinnen av oppmerksomheten saken har fått eller alle påstandene om at Eirik Jensen må være et offer i saken.

Tirsdag starter hun sitt innledningsforedrag i Oslo tingrett i den seks måneder lange straffesaken der Jensen (59) sammen med sin tidligere kilde i det kriminelle miljøet, Gjermund Cappelen (50), er tiltalt for korrupsjon og innførsel av tonnevis med hasj.

Les også: Aktor: – Cappelen var 20 år i politiets søkelys

Det er første gang Spesialenheten har måttet gå til Riksadvokaten for å be om hans stempel på en tiltale med strafferamme på 21 års fengsel.

– Spesialenheten har et ansvar i saker der polititjenestefolk er anklaget. Men ettersom saken mot Cappelen og Jensen har en del likhetspunkter, har det vært naturlig å føre dem sammen for å unngå dobbel bevisføring, forklarer Kleppe.

Les også: Aktor: Cappelen har ikke operert alene

Les også: Vil inndra verdier for 825.000.000 kroner av Cappelen

Jensen kan starte

Det er Oslo statsadvokatembeter og statsadvokat Lars Erik Alfheim som er aktor i straffesaken mot Gjermund Cappelen. Kleppe og Spesialenheten for politisaker har det juridiske ansvaret for etterforskningen og iretteføringen av Eirik Jensen.

Les også: Jensen og Cappelen nektet å håndhilse i retten

Det er først etter at alle partene er ferdige med sine innledningsforedrag og en gjennomgang av den planlagte gjennomføringen av saken, at de to tiltalte vil starte sine forklaringer.

Eirik Jensen skal forklare seg først, og dersom både aktoratet og forsvarere blir tidlig ferdig tirsdag, kan han starte sin forklaring allerede i dag. (©NTB)

Les også: Jensen: – Dette blir mitt livs kamp

Les også: Cappelen: – Jeg har dolket Eirik Jensen i ryggen

HTML EMBED
embedNAvideo("OpTpQ-IjXnSOi_NgzBOb1A", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("hNpBbCLcGkyNVtJ55V3lVQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("0AlpxsNUF6NzkkzEUyBR0g", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("dJTz38WIgBPB6UJnqfEMYA", false)