*Nettavisen* Nyheter.

Spesialenheten skal vurdere dramatisk pågripelse

Bodø (NTB): Spesialenheten for politisaker blir koblet inn etter at politiet pågrep en antatt gjerningsmann for en overfallsvoldtekt i Bodø.

Under pågripelsen skal mannen ha blitt både slått og sparket av en av politimennene. En tilfeldig forbipasserende filmet den dramatiske pågripelsen, skriver Avisa Nordland.

- Politimesteren har sett videoen, og har besluttet å videresende den til Spesialenheten, slik at de kan vurdere om det har skjedd noe kritikkverdig. Det blir feil at vi i Salten politidistrikt selv skal gjøre den vurderingen, sier jourhavende jurist Heidi Kløkstad.

En av tjenestemennene som kom raskt til stedet, hadde en politihund, som fulgte spor. Elleve minutter etter at meldingen kom inn, ble en mann pågrepet noen kvartaler unna.

- Gjerningsmannen gikk til angrep mot hunden og tjenestemannen, noe som gjorde pågripelsen krevende, sier Kløkstad.

Personen som filmet hendelsen, var en tilfeldig forbipasserende som hadde vært ute på byen, skriver VG. I den sju minutter lange videoen kan det se ut som hundeføreren fjernet hunden, mens en annen politimann ble alene med den mistenkte. Det var denne politimannen som skal ha slått og sparket, skriver avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.