RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialist tilbyr Breivik medisin mot psykoser

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Spesialist i psykiatri Thor Kvakkestad har sendt brev til Anders Behring Breivik der han tilbyr seg å medisinere ham for å avklare tilregnelighetsspørsmålet.

Klinikkoverlege og spesialist i psykiatri Thor Kvakkestad sendte brevet til den terrortiltalte onsdag. I brevet tilbyr han seg å hjelpe med medisinering mot psykose, skriver Dagbladet.

- Det vil være i Breiviks interesse å få dokumentert for alle at han er tilregnelig. Hvis han kan gjennomføre rettssaken adekvat medisinert med dokumenterte verdier av antipsykotisk medisin i blodet vil dette kunne være helt avgjørende for at han blir kjent tilregnelig, dette dersom symptombildet som er beskrevet i den første sakkyndigrapporten ikke endrer seg i det hele tatt, sier Kvakkestad.

Han legger til at det er opp til Breivik selv å avgjøre dette.

Forslaget møter liten støtte hos flere psykiatere avisen har snakket med. Psykiater Arne Thorvik sier at ikke alle med paranoid schizofreni responderer på medisinen.

- Om Breivik begynner på medisinene og ikke viser noen respons, kan det altså tolkes på forskjellige måter, og derfor mener jeg at dette ikke ville hatt noen bevisverdi, sier Thorvik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere