Gå til sidens hovedinnhold

Spesialrådgivere lønnsadel i departementene

Öslo (NTB): Spesialrådgiverne i departementene er gjerne sparkede og avgåtte toppsjefer, men lønna er det lite å si på. To av dem tjener mer enn statsministeren.

I 14 av 17 departementer er det til sammen 67 ansatte med tittelen spesialrådgiver. 24 av dem tjener mer enn 1 million, og ytterligere ti tjener mer enn 950.000 kroner i året, skriver VG.

15 av spesialrådgiverne tjener mer enn statsråden de jobber for, og minst to tjener mer enn statsminister Jens Stoltenberg som tjener 1,36 millioner kroner i året..

Flere av de aller best lønnede spesialrådgiverne er avgåtte topper fra Justisdepartmentet. Dette er PST-sjef Janne Kristiansen som beholder sjefslønnen på 1,29 millioner, departementsråd Morten Ruud som tjener 1,33 millioner, assisterende departementsråd Hans Olav Østgaard som venter på å tiltre som spesialrådgiver med 1,29 millioner kroner i lønn, og den tidligere riksadvokaten Georg Fredrik Rieber-Mohn som skal gå av med pensjon i august og som tjener 1,41 millioner kroner.

I Utenriksdepartementet fikk politisk direktør Kåre Reidar Aas utbetalt 1,44 millioner i fjor, takket være 301 overtidstimer.

- Spesialrådgiverstillingene ligger på det høyeste nivå i vårt karrieremønster og benyttes for å rekruttere og beholde dyktige medarbeidere i konkurranse med andre arbeidsgivere. Stillingene gjør det mulig med en karrierestige for faglig sterke medarbeidere som ikke nødvendigvis ønsker en lederstilling, skriver personalsjef Håkon Tandstad i Finansdepartementet i en e-post til VG. (©NTB)

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe