*Nettavisen* Nyheter.

Spesialstyrker jakter mistenkte terrorbrødre

ETTERLYST FOR TERROR: Cherif Kouachi (32, t.v) og broren  Said Kouachi (34, t.h.) er observert ti mil nord for Paris. Store styrker har rykket ut. Foto: French Police

Pågående politiaksjoner flere steder nordøst for Paris.

08.01.15 19:03

PARIS/OSLO (Nettavisen og NTB): 88. 000 politimenn og militære deltar i jakten på de to etterlyste terrorbrødrene, ifølge Le Monde.

Det pågår torsdag store politiaksjoner på ulike steder nordøst for Paris, ifølge avisen Le Parisien.

Kan ha flyktet inn i skog

De mistenkte terrorbrødrene kan ha flyktet til fots inn i et stort skogområde nær Longpont nordøst for Paris, skriver britiske Daily Mail. Politiet gjennomsøker nå dette skogområdet som strekker seg fra Soissons gjennom Abbaye de Longpont opp til Villers-Cotterets, melder Sky News.

Franske myndigheter opplyser at den økte trusselvurderingen for Paris også gjelder regionen Picardie nordøst for hovedstaden, der politiet leter etter gjerningsmennene.

– Statsministeren har besluttet å utvide vurderingen av trusselnivået til også å gjelde Picardie, sier en talsperson for statsminister Manuel Valls.

- På alles lepper

Samtidig fortsetter hverdagen for mange franskmenn, dagen etter terrorangrepet.

- Men terrorangrepet er på alles lepper og er fokus overalt. På kafeer og restauranter står TV-skjermene på og viser direktesendinger fra nyhetskanalene med den siste utviklingen i jakten på de to mistenkte, sier Nettavisens reporter i Paris, Simen Lønning.

Han forteller at de han har snakket med alle understreker at angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo er et angrep på hele nasjonen og at terroristene ikke må betraktes som representative for franske muslimer.

Følg direkterapporteringen etter terrorangrepet i Paris her

Meldte om observasjoner

Politiet benektet torsdag ettermiddag at de mistenkte brødrene har beleiret seg i et hus i byen Crépy-en-Valois, slik avisen Le Figaro og flere andre medier meldte.

Tidligere torsdag ettermiddag ble det meldt at franske spesialstyrker rykket ut til blant annet byen Villers-Cotterets, hvor det skulle være gjort observasjoner av de antatte attentatmennene, brødrene Cherif Kouachi (32) og Said Kouachi (34).

Politikilder opplyser til den franske avisen La Parisien at bilen de brukte etter terrorangrepet onsdag skal være lokalisert i området.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisens journalist rapporterer fra Paris.

Franske medier meldte tidligere torsdag at de mistenkte terroristene ranet en bensinstasjon, der de fikk med seg mat og bensin. Det skal ha vært avfyrt skudd, men ingen er meldt skadet.

Det var sjefen ved en bensinstasjon som fortalte at han gjenkjente de to mennene. Et større område rundt bensinstasjonen er stengt av. Samtidig er motorveien stengt ved byen Vauciennes, hvor store politistyrker har rykket ut, ifølge vitner.

Ifølge La Parisien skal de to mistenkte ha kjørt rundt i en Renault Clio, lik den bilen som ble kapret i terrorangrepet i går. Bilen har sladdede bilskilter, og de mistenkte i bilen skal være maskerte og tungt bevæpnet. Ifølge avisen skal de to har vært på vei i retning av Paris.

BFMTV melder at bevæpnet politi nå sjekker alle biler på hovedveiene inn til Paris. Kilder sier til L'Expresse at det skal være mye våpen i bilen, deriblant en rakettkaster.

Saken oppdateres.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPESIALSTYRKER: Medlemmer av politiets spesialstyrker GIPN og RAID fotografert i Corcy nær Villers-Cotterets nordøst for Paris ved 17-tiden torsdag. Foto: Francois Nascimbeni (Afp)


Klikk på bildet for å forstørre.

OPPRØRSPOLITI: Fransk opprørspoliti i gaten i Longpont nord for Paris torsdag ettermiddag. Foto: Thibault Camus (Ap)Klikk på bildet for å forstørre.

BENSINSTASJON: Fransk politi utenfor en bensinstasjon i Villers-Cotterets. Foto: Francois Becker


Frankrikes statsminister Manuel Valls sa torsdag at han frykter at gjerningspersonene kan slå til igjen.

Jihadistflagg og bensinbomber

Torsdag ble to jihadistflagg og rundt ti bensinbomber funnet i den svarte Citroën-bilen som ble brukt etter massakren i lokalene til det franske magasinet Charlie Hebdo onsdag, opplyser en kilde tett på saken til nyhetsbyrået AFP.

Fakta

Fakta om de antatte gjerningsmennene i Paris

- Dette viser deres islamistiske radikalisering og at de muligens hadde planlagt andre handlinger med bensinbombene, sier en kilde tett på etterforskningen til nyhetsbyrået AFP torsdag.

12 personer, blant dem ni redaksjonsmedlemmer, ble drept i angrepet. I tillegg ble elleve personer såret, fire av dem kritisk.

Terrorhandling

Tidligere samme dag ble en politikvinne drept i en skyteepisode i forstaden Montrouge sør for Paris. Fransk påtalemyndighet bekreftet torsdag ettermiddag at saken skal behandles som en terrorhandling gitt «den nåværende situasjonen» i landet, ifølge AFP.

Politiet ble angrepet da de undersøkte en trafikkulykke, ifølge innenriksminister Bernard Cazeneuve. Gjerningsmannen, som skal ha vært bevæpnet med en maskinpistol og skuddsikker vest, er fortsatt på frifot. I tillegg til politikvinnen som mistet livet, ble en kommunalt ansatt såret i angrepet.

Politiet har ikke sagt at det er noen forbindelse mellom denne skyteepisoden og angrepet mot Charlie Hebdo.

Les også: - Clarissa (26) skutt og drept i Paris

HTML EMBED
Terrordramaet i Paris direkte:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag