*Nettavisen* Nyheter.

Spesiell skoledag på Stord mandag

Den ordinære timeplanen må vike mandag for at elevene i Stord kommune skal få kunne stille spørsmål og komme med sine reaksjoner etter drapet torsdag.

Leirvik (NTB-Elin B. Øvrebø): Ordfører Liv Kari Eskeland (H) forteller at personalet i skolene i kommunen er forberedte på å møte elever med ulike reaksjoner etter helgen når høstferien er slutt på Vestlandet.

– De voksne er klare for å ta imot og møte de reaksjonene som måtte komme fra elevene. De kan ha mange spørsmål, være fortvilet, kjenne på sorg, og ønske noen å snakke med, sier hun til NTB.

Sjokk og vantro
Eskeland ser ikke for seg at det kan bli en skoledag av de vanlige.

– Dette blir en helt spesiell dag. Det vil være behov for å snakke sammen om det som har skjedd. Den vanlige timeplanen må settes til side.

Torsdag ettermiddag ble en tre år gammel gutt drept av en 13-åring. En 45 år gammel mann er også skadet.

Drapet på Stord gjør et sterkt inntrykk på hele øysamfunnet.

– Det er en forferdelig tragedie som har skjedd. Folk reagerer med vantro og sjokk når så små barn og unge er involvert i en slik hendelse. Det vil ta tid før dette synker inn. Noen er mer involvert i saken enn andre og kjenner familien personlig, påpeker ordføreren.

Kriseteam og åpen kirke
Kriseteam er iverksatt og fredag kveld åpner Nysæther kirke dørene for dem som har behov for det.

Kirken skal være åpen gjennom helgen, med profesjonelt hjelpeapparat til stede. Fredag formiddag satt kriseledelsen i Stord kommune i møte. Både kommuneleger, psykologer, helsesøstre og representanter for kirken deltok på møtet.

Selv om det er nå er høstferie, tror ordføreren at det er mange som har fått med seg hendelsen og har behov for å bruke kirken.

– I tillegg har vi ordinær legevakt og helsepersonell i alarmberedskap. Som kommune er det viktig å være til stede, at folk har et sted de kan henvende seg når de trenger å få ut reaksjoner, sier Eskeland.

Skjermer familien
Hun forteller at familien til de involverte barna får oppfølging av Distriktspsykiatrisk senter i Helse Fonna.

– Vi er opptatt av at familien skal få maksimalt god oppfølging, og at de må skjermes i denne tragiske situasjonen. Samtidig forstår vi at det er et stort behov for informasjon i lokalsamfunnet, sier Eskeland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.