RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen kastet boreskipskortene

Sist oppdatert:
Et ukjent Liberia-selskap har nå lagt inn bud på alle aksjene i Øystein Stray Spetalens riggselskap Ferncliff Drilling ASA, og investoren må notere et tap på dollarfallet.
Det er selskapet Elder Trading Co. som nå har fremsatt et bud på alle utestånde aksjer i Øystein Stray Spetalens ferske riggselskap Ferncliff Drilling. Elder Trading er et selskap som ifølge Dagens Næringsliv kontrolleres av Sammy Ofer-group som har sitt hovedsete i Singapore.

Spetalen og aksjonærer tilsvarende 85 prosent av aksjekapitalen i Ferncliff Drilling har allerede godtatt budet. Budet lyder på 1,25 dollar pr. aksje og priser selskapet til 137,5 millioner dollar.

Budet tilsvarer 7,63 kroner pr. aksje, som er under emisjonskursen fra april i år som var på 7,90 kroner. I dollar er imidlertid budet identisk med emisjonskursen fra april. Salget kommer etter at riggsektoren har fått mye juling på Oslo Børs de siste to ukene.

- Investorene har fått litt mot seg på dollarkursen, men i dollar er prisen den samme som emisjonskursen. Tatt i betraktning at markedet har korrigert og falt betydelig for denne typen aksjer, tok flere aksjonærer den vurdering at de heller vil godta budet og investerer pengene i andre deler av samme sektor, sier Glen Rødland på vegne av Ferncliff Drilling til NA24 iMarkedet.

Elder Trading Co vil i forbindelse med budet betale Ferndrill Management AS 2 millioner dollar i kompensasjon for bortfallet av Ferndrills driftsoppgaver for Ferncliff Drilling.

Etter det NA24 iMarkedet forstår har Ferncliff Drilling blitt sirkulert for salg den siste tiden blant mulige interessenter, men dette benekter Rødland.

- Det er ikke riktig. Selskapet har ikke vært sirkulert for salg overhode. Det var ikke planen til selskapet å bli solgt nå. Planen var å få på plass en langsiktig kontrakt for boreskip nummer en og utøve opsjonen på skip nummer to. Men selskapet skulle ha en opportunistisk holdning til kjøp og salg, sier Rødland til NA24 iMarkedet

- Det var ikke planen at dette skulle gå så raskt, planen var å bli noen år i dette prosjektet. Det kom et bud på aksjene, og vi fikk råd fra noen av de større aksjonærene at det gitt markedssituasjonen var riktig å godta dette budet, sier Rødland videre.
Ferncliff har inngått en intensjonsavtale om bygging av et sjettegenerasjons boreskip ved Samsung-verftet i Sør-Korea med opsjon på et tilsvarende boreskip. Prislappen inkludert finanskostnader ligger omkring 600 millioner dollar pr. skip. Levering av skipene skal etter planen være i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere