RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen og Nordbrekken casher inn i Aktiv Kapital (Ny)

Sist oppdatert:
Jon H. Nordbrekken og Øystein Stray Spetalen tar gevinst i Aktiv Kapital. Inn på eiersiden kommer hedgefondet Viking Global. I tillegg har investoren John Fredriksen og utenlandske institusjoner kjøpt aksjer
(Ny: Nye momenter om kjøperne i nedsalget)

Les også: Kutter Aktiv Kapital

Først meldte Aktiv Kapital at styreleder Jon H. Nordbrekken selger aksjer for 141 millioner kroner i Aktiv Kapital, og varsler at han vil gå ut av styret.

Ny beholdning etter salget er 325.430 aksjer. I tillegg kommer 46.250 terminer, ifølge en børsmelding.

- I forbindelse med salget har Jon H. Nordbrekken varslet at han går ut av styret ved selskapets ordinære generalforsamling den 16. april 2004, heter det.

Deretter meldte Aktiv Kapital at Øystein Stray Spetalen gjennom ulike selskaper har solgt 2,2 millioner aksjer til kurs 78,50 kroner.

Etter salget har Spetalen 492.720 aksjer i Aktiv Kapital, noe som tilsvarer 1,42 prosent av aksjer.

Har kjøpt seg inn

Hedgefondet Viking Global Investors har kjøpt aksjer for rundt 100 millioner kroner i Aktiv Kapital, ifølge en flaggemelding.

Viking-fondene drives av nordmannen Ole Andreas Halvorsen, som på 90-tallet ble kjent som en av stjerneforvalterne i hegdefondgruppen Tiger Management.

I transaksjonen, som ble gjennomført av meglerhuset Carnegie, har også storaksjonær John Fredriksen kjøpt seg opp. Ifølge kilder i finansmiljøet iMarkedet har vært i kontakt med, har Fredriksen nå en beholdning på i underkant av 40 prosent i . Grensen for bud på hele Aktiv Kapital er på 40 prosent.

I tillegg til dette skal store internasjonale institusjoner ha kjøpt seg opp i Aktiv Kapital i nedsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere