RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen skjeller ut Oksum

Sist oppdatert:
Investoren Øystein Stray Spetalen skjeller ut Norske Skog-sjef Jan Oksum. Les mer om utspillet her
Fredag avholdt Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen sin andre pressekonferanse Union-saken. De to investorene vil kjøpe Union av Norske Skog, men Norske Skog-sjef Jan Oksum vil ikke selge.

Motstanden fra Oksum & Co. får Spetalen til å skjelle ut Norske Skog-ledelsen og de strategiske grep selskapet har gjort de siste årene.

- Selskapet er vannskjøtet de 10-15 siste årene, sa han på pressekonferansen.

- Elendig aksjeutvikling

Først av alt mente Spetalen at Norske Skogs utvikling i aksjemarkedet taler sitt tydelige språk. Aksjekursen til selskapet har falt 26 prosent så langt i år, mens Hovedindeksen på Oslo Børs har steget nesten 40 prosent. Spetalen mente at mye av fallet selvsagt kan tilskrives et dårlig marked, men sa på pressekonferansen at Norske Skog-ledelsen ikke bare kunne skylde på ledelsen.

Han mente videre at Norske Skogs oppkjøp tidvis har vist en katastrofal utvikling etter de har blitt innlemmet i Norske Skog-konsernet. Et av eksemplene til Spetalen fredag var den svake utviklingen til franske Golbey, etter at det ble kjøpt opp.

- Arbeiderne i Norge må nå betale dyrt for de dårlige beslutningene som ledelsen i Norske Skog har gjort, sa Spetalen på pressekonferansen.

Råtten emisjon

Spetalen mente videre at emisjonen Norske Skog nå gjennomfører er 'pil råtten'. Han påpekte at tilretteleggerne Nordea og Deutsche Bank får 130 millioner kroner for emisjonsjobben.

- Dette hadde hvilket som helst meglerhus her i byen gjort billigere, sa Spetalen.

Den kjente investorene mente også at Norske Skog lider av å ikke ha noen sterke eiere blant aksjonærene, og viste til at til og med skogeierne sitter på aksjene i Norske Skog gjennom en stiftelse.

- De tjener jo ikke noen ting på om aksjen går opp eller ned, sa Spetalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere