RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen spår rentesjokk

Sist oppdatert:
Investor Øystein Stray Spetalen spår rentesjokk innen kort tid. Han får støtte av flere som mener at renten kan gi markedene i 2005 en real kalddusj. Les hvorfor
Som fast gjest i Dagens Næringslivs nyttårspanel for eksperter svinger igjen investor Øystein Stray Spetalen dystre spådommer. Denne gangen skremmer han med renten.

I et intervju med avisen sier Spetalen at han tror på et kraftig rentesjokk.

- Om to til 24 måneder får vi en smell i rentemarkedet som en ikke har sett maken til. Det kommer til å røske opp grunnvollene til vanlige folk. Når det smeller i rentemarkedet, kommer folk til å springe rundt uten å vite om de skal binde renten eller ikke. Så begynner boligprisene å synke og så kommer tapene i bankene, sier Spetalen til avisen.

Han får støtte av Peter Hermanrud, strateg i First Securities, som sier at renten godt kan bli et skikkelig sjokk i markedet neste år.

- Vanligvis når økonomien er god ligger renten på 3,5 til fire prosent. I USA er realrenten nå 1,6 prosent, sier Hermanrud til avisen.

Også Ragnhild Wiborg, investeringsdirektør i Odin Forvaltning, mener at ingen kan stave inflasjon lengre, og at dette ikke blir diskutert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere