RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen stiller seg bak Thin Film

Sist oppdatert:
Selv om Øystein Stray Spetalen før helgen solgte seg ut av Opticom vil han fremdeles stille seg som garantist i en eventuell Thin Film-emisjon. Les mer her
I dag ble det kjent at investor Øystein Stray Spetalen sikret seg gevinst i Opticom, og fredag solgte seg kraftig ned i selskapet han har vært med på å raide.

DnB NOR Markets meglet posten, som gikk til 153 kroner aksjen, en rabatt på 15 kroner fra fredagens sluttkurs. Det er ikke kjent hvem som har kjøpt posten.

Les om den saken her:
Vips, så var Spetalen ute

Men selv om han nå har solgt sine aksjer i Opticom så kan ting tyde på at han ikke har tenkt å vende selskapet ryggen. I en pressemelding forrige uke meldte Spetalen sammen med Petter Stordalen og Orkla at de ville garantere 50 millioner kroner i en emisjon i Thin Film.

Thin Film skal etter plane deles ut til aksjonærene i Opticom etter at Fast kom med et oppkjøpstilbud på samtlige aksjer i selskapet, men Fast er ikke interessert i Thin Film. Dette selskapet skal kapitaliseres opp, og skal ledes av Hans Gude Gudesen som skal fortsette sin polymerforskning.

Står bak garantien
- For å sikre tilstrekkelig kapitalisering i Thin Film vil det i tillegg bli foreslått en garantert fortrinnsrettemisjon på 50 millioner kroner med en prising av Thin Film på minimum 450 millioner kroner, skrev Opticom-opprørerne i en pressemelding forrige uke.

Denne garantien stiller Stray Spetalen seg bak, selv om han nå har solgt seg ut av selskapet.

- Jeg står for min andel av garantien på NOK 50 mill i emisjonen på Thin Film, skriver Spetalen i en e-post til iMarkedet.no.

Avklaring i dag

I løpet av mandagen er det ventet at Fast vil sende sitt endelige tilbudsdokument til Opticom, men det er med stor sannsynlighet at både Stordalen og Orkla vil si ja til tilbudet fra Fast.

Hva som er tidsplanen for gjennomføringen av transaksjonen der Fast kjøper Opticom, men deler Thin Film ut til de nåværende aksjonærene i Opticom, er ikke kjent. Et av temaene i forhandlingene mellom Fast og Opticom-aksjonærene har vært hvor mye penger Gude Gudesen får med seg i nistepakke.

Hele spørsmålet er selvsagt hvor mye verdi som finnes i Thin Film, og om selskapet har noen produkter klare for kommersiell lansering innen overskuelig fremtid. I dag er driften ved Thin Film på et minimum etter at Intel trakk seg fra samarbeidet med selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere