RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen tror gull blir ny dotcom-boom

Sist oppdatert:
Investorene Øystein Stray Spetalen tror gullprisen står foran en lignende utvikling som internettaksjene gjorde i 1996. Han tror prisen kan være firedoblet om fire til fem år
Spetalen tror den siste tidens oppgang i gullprisen bare er en begynnelse.

– Om fire eller fem år tror jeg gullprisen er i minimum 800 dollar per unse, eller maksimalt 1500 dollar per unse. Jeg tror prisingen av gull de neste fem årene står foran samme syklus som internettselskaper gjorde i 1996, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

- Ifølge mine kilder er verdien av alle noterte aksjer og obligasjoner i verden i dag cirka 60.000 milliarder dollar. Verdien av verdens gullbeholdning, rundt 50.000 tonn, er omtrent 500 milliarder dollar. Det betyr at verdien av verdens gull ikke er mer enn verdien av tre dårlige amerikanske it-selskaper, sier
Spetalen.

– Dersom én prosent av verdens kapitalmarkeder går inn i gull, så vil gullprisen firedobles, sier Spetalen.

Torsdag morgen står gullprisen i rundt 366 dollar. Det er en oppgang på rundt 40 prosent fra bunnen for to år siden, men det er ennå et godt stykke fra nivåene rundt 400 dollar på midten av 90-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere