Gå til sidens hovedinnhold

Spetalens elleville nabofeide

Nytt kapittel i investor Øystein Stray Spetalens elleville nabokrangel i Vestfold-skjærgården.

For ett år siden var det campinvogna. Nå er det flytebryggen.

Spetalens krangel med hyttenabo, entrepenør Carl Christian Fon, fortsetter for fullt i den eksklusive skjærgården like utenfor Sandefjors sentrum skriver Dagens Næringsliv (DN) torsdag.

For ett års siden klagde Spetalen Fon inn for kommunen på grunn av at Fon hadde plassert flere campingvogner på tomta.

Nå er det er Fons flytebrygge som får Spetalen til å se rødt.

Milliardær Spetalen mener Fons kaifront og flytebrygge er større enn det kommunen opprinnelig hadde gitt konsesjon til. Spetalen mener også utbyggingen er skjemmende for omgivelsene, skriver DN.

- Kameraderi
Spetalen klaget først saken inn for kommunen, men etter liten respons derfra har han klaget Fon inn for inn for Fylkesmannen og fått medhold.

Fylkesmannen har sendt et brev til kommunen der det frarådes at kommunen gir Fon dispensasjon til kaifronten og flytebryggen.

Carl Christian Fon stiller seg fullstendig uforstående til brevet fra Fylkesmannen og vsier til den kommunale godkjenningen han fikk i 1998.

Spetalen mener kommunens godkjenning vitner om kameraderi på høyt nivå.

Investorens forhold til hyttenabo Carl Christian Fon har vært anstrengt i en årrekke, noe som har resultert i flere konflikter som kommunen har måttet ordne opp i.

Mange års kamp
Sandefjord kommune ga i 1998 Fon lov til å bygge en flytebrygge på 20 meter på sin eiendom på Østerøya.

Mange år senere målte Øystein Stray Spetalen, som har landstedet sitt rett ved siden av, bryggen til å være mye lengre, og klaget på det første gang i 2006.

– Mine klager til kommunen har stadig blitt avvist og de har sagt at de mener at det ikke er noen interesse av å måle den opp og ikke interesse av å gå videre med den saken. Til slutt måtte jeg varsle om politianmeldelse, sier Spetalen til nrk.no.

Øystein Stray Spetalen er en av Norges rikeste menn, med en formue beregnet til flere milliarder kroner. Spetalen startet sin karriere som aksjemegler på begynnelsen av nittitallet. Senere jobbet han som forvalter for milliardæren Christen Sveaas.

De senere årene har Spetalen vært investor og forvaltet sin egen pengebinge, blant annet gjennom selskapet Tycoon Industrier.

Kommentarer til denne saken