(Spillmagasinet): Janice Turner er fast spaltist i den konservative britiske avisen The Times. I hennes siste artikkel, «Xbox is crack for kids», hevder hun at dataspill setter barn i et mentalt fengsel.

Les også:
- - Du blir ikke voldelig av voldsspill
- Beryktet advokat «livstruet»
- - Spill mer med barna

Hun mener at den økende populariteten til underholdning hindrer kvalitetstid med familien i samfunnet, og peker ut dataspill som samfunnsfiende nummer en.

- Spill er Satans sudoku, kokain for hjernen. Selv de verste tegneseriene eller dårligste såpeoperaene lærer barn om holdning, historie, drama, humor, livet. Når de spiller dataspill blir barn plassert i en mentalt lukket fengsel, koblet til de onde utviklernes hjerner.

Hun fortsetter med å beskrive sine egne barns kamp om plassen foran TV-skjermen hvor den ene sønnen kan ta med seg spillkontrolleren på do for å hindre broren i å ta over plassen.

Ikke uventet har flere mennesker tatt til motmæle i kommentarfeltet til artikkelen:

Marcus fra Nottingham antyder at det er Turners manglende egenskaper som forelder som er problemet, ikke dataspill.

- Ahhh, dataspill. Kilden til alt ondt. Igjen. Jeg tipper du aldri har spilt et. Jeg regulerer mine barns tid foran TV-en strengt - for tiden omtrent fire timer i uken. Men jeg lar dem spillet «Super Mario Galaxy» i løpet av den tiden. Det er en underholdende, festlig verden av farger og moro og inspirerer dem til å tegne, skrive historier og spille «Mario» ute. Så hva er problemet med det?

Les flere spillsaker på våre spillsider.