RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spill Gameboy på TV`n

Sist oppdatert:
Opp gjennom årene har Nintendo gitt ut mange tillegg til sine maskiner, og en av gjengangeren har vært muligheten til å spille Gameboy-spill. Nå har dette kommet til Gamecube, ”Gameboy Player” er her.

”Gameboy Player” er et tilbehør til Gamecube som gir deg mulighet til å spille alle Gameboy-spill fra det klassiske ”Tetris” til dagens ”Gameboy Advance”-klassikere på tv`n din. Selve spilleren er en sort boks du må sette under maskinen. Først må lokket over Gamecube sin høyhastighetsport bort, hvor denne dingsen settes inn. Spilleren passer bare en vei, så du kan ikke gjøre feil eller ødelegge noe. Når du så har satt tilbehøret fast, er det bare å skru inn de to skruene så den sitter skikkelig. Hele installasjonsprosessen er smertefri, idiotsikker og går unna på under fem minutter.

For å starte et Gameboy-spill må du første starte Gamecube`n med den medfølgende oppstartsdisken og en kassett i spilleren. Ønsker man å bytte spill er det bare å trykke på Z-knappen og velge ”Change Gamepak” (dette fungerer selvfølgelig også hvis man glemmer å sette i et spill når man starter). Menyen som dukker opp når man er borti denne knappen har også flere valgmuligheter. Blant annet kan man bestemme hva slags ramme man vil ha rundt bildet (spillene benytter ikke hele skjermen), hvilken størrelse spillvinduet skal være, kontrolloppsett og sette på forskjellige filtre. Riktig valg her vil blant annet hjelpe til med bedre bilde på større TV-apparater.

Hvordan spillene kommer til å se ut på en stor tv-skjerm har vært et av de store diskusjonstemaene i forkant av ”Gameboy Player” sin lansering, og heldigvis er resultatet bra. Noen spill fungere selvfølgelig bedre enn andre, men samtlige av de vi prøvde ga et greit bildet. Eneste var at det i noen titler, for eksempel ”Mario Kart”, innimellom begynte å blinke på ulike steder under spillets gang. Spillet var heldigvis like spillbart og morsomt som alltid. For å styre spillene kan man velge mellom den vanlige kontrollen eller en Gameboy Advance (krever ”GBA til GC”-kabelen). Førstnevnte gir mer presisjon (som igjen gjør noen spill litt lettere å styre) mens sistnevnte er tingen for de som vil spille spillene slik utviklerne har ment det.

Det store spørsmålet med ”Gameboy Player” er om du trenger den eller ikke. Har du en GBA, har du jo egentlig det spilleren tilbyr. Samtidig gir den muligheten til å spille spillene på en mye større skjerm, noe som gjør ting lettere å se og kan brukes som et kjøpsargument. Hvis du ikke eier en av de håndholdte maskinen vil jo dette tilbehøret gi deg muligheten til å oppleve noen av spillene du har gått glipp av. Men om det er verdt å betale 700 kr for må nesten være opp til deg selv, det eneste jeg vet er at jeg nyter min hver dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere