*Nettavisen* Nyheter.

Spill med sterke historier: Half-Life 2

Skytespill | PC (PS3, Xbox 360) | Valve

29.03.10 13:06

Les anmeldelsen av «Half-Life 2».

«Half-Life». Lyden av navnet oser av forventninger og kultstatus. Jeg husker første gang jeg så oppfølgeren «Half-Life 2» på E3 i 2003. Hakeslepp. Aldri før hadde jeg sett et spill med så krystallklar og naturtro grafikk.

Og heldigvis, etter stadige utsettelser, ble spillet lansert i 2004 - og holdt hva det lovet. «Half-Life 2» fikk enormt gode kritikker, og har en samlet poengsum på 96 av 100 ifølge Metacritics oversikt.

Spillet begynner der hvor «Half-Life» slapp. Hovedpersonen Gordon Freeman takket ja til jobbtilbudet fra den mystiske G-Man, og befinner seg på toget inn til «City 17». Byen alle kommer til, men ingen forlater.

Men noen modige sjeler tør å stå i mot makta, og det er denne motstandsbevegelsen du slutter deg til. Historien fortelles gjennom enveissamtaler med andre figurer i spillet. Du plukker også opp diverse informasjon ved å utforske spillets verden. En verden som både er stor, variert og godt designet.

I løpet av spillets ulike kapitler vil du oppleve alt fra å kjøre elvebåt med kamphelikoptre i helene, til en forlatt spøkelsesby ikke engang de modige motstandsfolkene tør nærme seg.

Nivåene er proppfulle av fiender og ulike hendelser som drar deg helt frem til tuppen av stolkanten. Det skjer noe absolutt hele tiden.

I det ene øyeblikket legger den søte undergrunnsberta kraftig an på deg, mens i det andre holdet du på å få en fabrikkpipe i hodet. «Half-Life 2» inneholder ikke ett eneste kjedelig øyeblikk, og du vil bli underholdt fra start til mål.

Klikk på ikonene nedenfor får å lese om spillene:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.