*Nettavisen* Nyheter.

Spill med sterke historier: Metal Gear Solid 4

Skytespill | PS3 | Kojima Productions

29.03.10 13:01

Les anmeldelsen av «Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots».

Vi kunne strengt tatt valgt temmelig fritt blant spillene som er utgitt i den kritikerroste «Metal Gear Solid»-serien. Spillskaperen bak, Hideo Kojima, har oppnådd nær legendestatus i enkelte spillmiljøer.

Men vi fokuserer som sagt på spill til denne generasjonen formater, og som vår sjefsanmelder Kristian Evensen skriver i sin omtale av «Metal Gear Solid 4»: Historien er suveren!

Kojimas svulstige, men spennende fortelling om den døende helten Snakes jakt på den onde Liquid, er noe av det beste vi har vært borti i et spill. Dialogen er velskrevet og blir fremført av en gruppe fabelaktige skuespillere, de mange ulike figurene er så interessante og føles så levende at vi begynte og bry oss om dem, og fortellingen er proppfull av vendepunkter, humor og hendelser som får nakkehårene til å reise seg.

En liten advarsel er for øvrig på sin plass. «Metal Gear Solid 4» er så fullt av referanser til seriens tidligere spill at du bør ha spilt gjennom dem før du setter i gang. Nykommere til serien klarer riktignok å henge med, men kommer ikke til å få fullt utbytte av historien.

Klikk på ikonene nedenfor får å lese om spillene:

HTML EMBED

Video fra «MGS4»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.