RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spilleavhengig Norsk Tipping-ansatt tapte søksmål

Hamar (NTB): En 39 år gammel spilleavhengig mann som i vår ble sparket fra Norsk Tipping etter å ha tapt penger på Norsk Tippings spill, får ikke jobben tilbake. Det har Hedmarken tingrett avgjort.

39-åringen jobbet som driftsoperatør i Norsk Tipping. Selskapet ga ham sparken 16. april i år da det ble kjent at han seks ganger på én kveld hadde manipulert tapsgrensene for seg selv på to av selskapets egne spill. Han sørget for å kunne spille for flere tusen kroner over grensen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen mente han var blitt usaklig oppsagt, og tok saken til retten. Dommen falt tirsdag og Hedmarken tingrett gir Norsk Tipping medhold. Mannen må betale sin tidligere arbeidsgiver 182.500 kroner i sakskostnader.

Begrunnelsen for oppsigelsen var at mannen, som var ansatt ved driftssenteret i Norsk Tipping på Hamar, hadde tapt 3.375 kroner for mye og dermed overskredet det statlige spilleselskapets tapsgrense. Pengene ble tapt på Multix-spilleautomater og bingoterminaler.

- Dette er hans egne penger og Norsk Tipping har ikke lidd noe tap på grunn av dette, sa LO-advokat Silje Hassellund Solberg til Dagens Næringsliv i oktober.

LO-fagforeningen Norsk Tjenestemannslag (NTL) betalte kostnadene i forbindelse med søksmålet mot Norsk Tipping. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere