RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Skjermdump YouTube)

Spiller gitar samtidig som han blir operert i hjernen

Sist oppdatert:
Twitret livesending av kirurgisk inngrep. Se den utrolige videoen her!

(SIDE2): Se filmklippet av det kirurgiske inngrepet der pasienten spiller og synger samtidig som legene plasserer en pacemaker i hjernen hans

Operert for Parkinson
Et sykehus i Los Angeles ble historisk da det ble det første i verden til å live-twitre et kirurgisk inngrep i hjernen ved å bruke «Vine», Twitters nye mulighet for å dele filmer på nett.

Pasienten Brad Carter (39) ble filmet samtidig som han fikk satt inn en pacemaker i hjernen for å motvirke effektene av hans Parkinson-sykdom, skriver Daily Mail.

Den musikkglade 39-åringen ble diagnotisert med sykdommen i 2006 og legene mente av skjelvingen i hendene hans etter hvert kunne bli så kraftig at han blant annet måtte gi opp gitarspillingen.

Sammen med et legeteam på «Ronald Reagan UCLA Medical Center» i California bestemte Carter seg for å la seg operere i håp om å bedre sin tilstand.

Operasjonen involverer stimulering av et område i hjernen for så å sette inn et hjerne-pacemaker som bedrer sykdomssymptomer som ukontrollert risting og skjelvinger.

Siden dette ville være sykehusets operasjon nummer 500 når det gjelder implantasjon av pacemaker i hjernen, ønsket de å markere hendelsen ved å filme inngrepet og sende det live på Internett. Slik kunne folk over hele verden følge med på en direktesendt operasjon og ta del i hele prosedyren der man ser hvordan Brad Carter etter hvert klarer å få nok kontroll over hendene sine slik at han kan spille gitar igjen.

De ansatte på sykehuset oppdaterte kontinuerlig via filmklipp på Twitter og på Instagram med bilder og forklaringer.

«Nå flytter vi huden og lager et hull i skallen for å kunne plassere elektrodene. Pasienten er våken hele tiden» var en av beskrivelsene på et Instagram-bilde.

Mindre frykt
I det utrolige videoklippet ser vi hvordan 39-åringen titter inn i kameraet og forklarer at han nå skal spille sangen «Drunk again». Deretter begynner Brad Carter å spille og synge samtidig som legeteamet konsentrerer seg om å plassere elektrodene i riktig posisjon i hjernen hans.

Legene ønsker at pasienten skal være våken under inngrepet slik at de kan stille kontrollspørsmål og slik sjekke at pacemakeren blir plassert på riktig sted.

Sykehuset påpeker at denne livesendingen også var ment som hjelp til de pasientene som frykter denne type kirurgi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere