Spiller vekk gullet

Vålerenga var langt fra bedre enn serielederne, men tok likevel alle poengene. Flaksen har dessverre snudd for Brann, og gullet er nå på frie hender.

14.08.06 12:47

Vålerenga-Brann 2-1

Mot Lillestrøm holdt det i 80 minutter. Mot Start burde det blitt storseier, mot Vålerenga burde også Brann tatt minst ett poeng. Men det er slutt på marginene eller flaksen om du vil.

God fotball til ingen nytte
Brann spiller igjen god fotball i store deler av kampen men det hjelper så lite når det ikke blir poeng. Det er ingen andre enn spillerne selv som gidder å se bak resultatet når kampen er ferdig.

- Det er selvsagt surt. Vi er ikke dårligere enn Vålerenga. Vi viser mye bra ute på banen og har store sjanser men får ikke uttelling. Dette er litt hakk i platen resultatmessig, sa en skuffet Mjelde til TV2 etter kampen.

To i treverket
Brann startet best og var bare millimetre fra å ta ledelsen da Martin Knudsen klemte til fra 20 meter i det 20. minutt. Skuddet traff på undersiden av tverrliggeren og returen ble rensket unna. Minutter senere hadde Brann en ny stor sjanse til å score, men det ville seg ikke i denne kampen heller.

For etter 27 minutter får Jan Derek Sørensen tåa på et innlegg og tupper ballen forbi en sjanseløs Håkon Opdal. Etter scoringen tok VIF over på Ullevaal og det var nesten utrolig at Morten Berre ikke klarte å øke ledelsen før Vålerenga da han fikk ballen servert på bakre stolpe minutter etter scoringen. I stedet for å sette ballen i det åpne målet, klarer han å skyte i tverrliggeren fra tre meter.

Brann kom seg mot slutten av omgangen og fikk en ny stor sjanse da Robbie Winters headet i tverrliggeren. På returen ropte hele Brann-laget på straffe etter at Johnsen tok et godt tak i skotten og hindret ham i å komme frem.

Satset alt
Etter 2-0 målet til Jan Derek Sørensen seks minutter ut i den andre omgangen, satset Mjelde alt og la om til tre forsvarere. Bjarnason ble erstattet med Huseklepp og med en Charlie Miller på banen fra pause ble det mer fart.

Brann slet med å komme igjennom forsvarsmuren til Vålerenga og måtte ha hjelp for å score. Skuddet til Bengt Sæternes i det 75. minutt hadde retning 10 meter utenfor men traff Kjetil Wæhler og gikk i mål. Til tross for stort press ble det nok et tap på Brann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.