RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillerbørsen

Sist oppdatert:
Brann gjorde på ny en kamp som overgikk det som burde være forventningene. Tingene ser bra ut.

Vi må huske på at vi snakker om laget som var forhåndsnedrykket etter tre seire av 14 treningskamper. Nå har de tatt et vanskelig poeng borte i Fredrikstad, og de var kun en dommertabbe og en sjokkskadet debutant som burde spilt fra start, unna seieren over den største gullfavoritten i Tippeligaen før Rosenborg ga beskjed om at det fortsatt er liv på Lerkendal.

Dette løpet er ikke kjørt, og sesongen ser lysere ut enn på lenge.

Vi startet vår nye spillerbørs sist. Som alle skjønner vil den gi et mye mer rettferdig bilde ved sesongens slutt av hvordan spillerne har gjort det. Vi fokuserer kun på spillerne som utmerker seg positivt eller negativt. Ved årets slutt vil vi få en liste som uten tvil vil kåre den beste Brann-spilleren, og dem man bør kvitte seg med.

I den første kategorien: «landslagsklasse» var det med hånden på hjertet ingen Brann-spillere i går. Det blir ingen fire-poengere.

I den andre kategorien deriomot - «meget god» - eller «god Tippeliga-standard» om du vil - finner vi flere. Det er ingen tvil om at Håkon Opdal har lagt en alen til sin vekst. Ikke så god som i Fredrikstad og med en stygg plasseringsmiss som kunne kostet, men selv ikke der så det ut som om han ikke hadde kontroll. Håkon Opdal holdt god Tippeliga-standard. Den andre som gjorde det, var Charlie Miller så lenge kreftene holdt. Charlie Miller er en spiller som ville forsterket alle lag i Norge som spiller fotball. På en del gampelag kunne han blitt satt utenfor. Han spilte meget godt.

Til tross for at Olivier Occean kom til mange sjanser, er jeg imponert over Kristjan Ørn Sigurdsson. Han blir en hit på Stadion som midtstopper, og med en bedre makker enn Olafur Ørn Bjarnason (som heller ikke spilte dårlig) ville han blitt stjerne, spesielt hvis pasningsfoten blir bedre. I går burde han anmeldt både Olivier Occean og dommeren for legemsbeskadigelse. Det kan ikke være slik at hver gang du går opp i duell med Occean så skal du få en kalkulert og bevisst plassert albue midt i trynet, men med den dommerstanden vi har ser det ut til at du må leve med det. Og Kristjan tacklet det profesjonelt, selv om han antagelig ser ut som et europakart i dag.

Robbie Winters spilte ikke godt, men det trenger heller i spisser gjøre. De skal score slike mål som Robbie scoret i går. Da er de meget gode. En sistemann jeg tar med er Bjørn Dahl. Mest fordi han var helt på grensen til å komme med i Fredrikstad også, og fordi han reddet Håkon Opdal da denne syklet litt, men mest fordi han kommer til å bli en back Store Stå vil elske.

Hvorfor i h.... har ikke han vært i Brann de siste ti årene. Mannen er fra Os. 2 poeng på alle disse.

Negativt
I den negative kategorien var det heldigvis ikke så mange. De fleste spilte all right. Martin Andresen spilte dårlig i forhold til hva vi forventer, men han spilte ikke dårlig i forhold til de andre. I den første kategorien er det «Ikke bra» - eller de som antagelig hadde vært gode spillere en divisjon lenger ned, men som sliter med nivået i Tippeligaen. Det gir - 2 poeng, og her finner vi Erlend Hanstveit.

Hans avleveringer er horrible, og det er her en hver manager ser at muligheten til å komme igjennom Brann ligger. Derfor ble det pes i andre omgang. Han er med sin stil også den som lider mest under en humpete bane, ettersom han insisterer på å tråkle seg i prydsøm fra Osterøy ut av alle situasjoner.

Erik Huseklepp var helt på grensen til denne kategorien, men han gjorde ikke så mye galt. Han bare rett og slett gjorde ingenting.

På venteliste - som det het i gamle dager.

Da blir tabellen slik:

GLITRENDE: (4 poeng)

Ingen

MEGET BRA: (2 poeng)

Håkon Opdal
Charlie Miller
Kristjan Ørn Sigurdsson
Bjørn Dahl
Robbie Winters

DÅRLIG: (- 2 poeng)

Erlend Hanstveit

HVA GJØR HAN PÅ LAGET? (- 4 poeng)

Ingen

Så langt i sesongen:
6 poeng: Håkon Opdal

4 poeng: Charlie Miller

2 poeng: Kristjan Ørn Sigurdsson, Bjørn Dahl, Robbie Winters og Erik Huseklepp

- 2 poeng: Erlend Hanstveit

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere