(Spillmagasinet): Få uker etter at MMO-spillet «Warhammer Online: Age of Reckoning» ble sluppet og med kort tid igjen før utvidelsespakken til online- rollespillet «World of Warcraft» lanseres, ser det ut til at spillerne flykter fra Funcoms «Age of Conan».

Statistikk fra www.xfire.com, som følger aktiviteten på nettbaserte spill, viser at antall spillere på «Age of Conans» servere har sunket med 24 prosent de siste ukene, melder DnB Nor Markets. Meglerhuset mener utsiktene er dystre før Funcom presenterer tallene for tredje kvartal den 12. november 2008.

- Basert på et vektet snitt av spillere som bruker Xfire, har Conan nå under 80.000 aktive spillere, skriver meglerhuset, ifølge E24.

Funcom-aksjen har sunket drastiske 82 prosent siden toppnoteringen i mai. Da lå aksjen på litt over 55 kroner, i dag koster den 4,15 kroner.

Funcom melder at Finansdirektør Olav Sannes er på ferie og ikke er tilgjengelig for kommentar. Spillmagasinet har heller ikke lykkes i få tak i produktsjef Erling Ellingsen.

Sist kvartal opplyste Funcom at de hadde drøye 400.000 aktive spillere som enten var betalende abonnenter eller inne i sin innledende gratisperiode på 30 dager. Funcom har siden ikke gått ut med nye tall.

Les mer om spillet på detaljsiden for «Age of Conan».

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.