Spillet heter Call of Duty likevel

Foto: (Infinity Ward/Activision)

Navneforvirring rundt oppfølgeren til et av tidenes beste multiplayerspill.

06.11.09 08:47

(Spillmagasinet): OK, jeg skal innrømme med en gang at dette kanskje ikke er verdens viktigste nyhet, men med tanke på at Modern Warfare 2 muligens er det mest etterlengtede spillet vi kommer til å få i løpet av året, og at forgjengeren muligens inntar førsteplassen over tidenes beste førstepersons skytespill i multiplayer, så tar vi den med oss likevel.

Da Modern Warfare 2 ble annonsert i mars i år, og i grunn helt frem til nå, så har Activision og Infiniti Ward konsekvent unngått å bruke navnet «Call of Duty» om Modern Warefare 2.

- Modern Warefare har blitt så stort på egenhånd at det har blitt vårt hovedfokus nå, fortalte Activision til GameSpot den gangen.

I grunn ikke det helt store problemet, med tanke på at de fleste har omtalt første versjonen som Modern Warfare likevel.

Men nå har Activision og Infiniti Ward ombestemt seg. De har sendt ut boxshot av spillet, som dukker opp i november, og nå er for første gang Call of Duty en del av navnet.

- Infinity Ward, skaperne av Call of Duty-serien, har sagt fra starten av at Modern Warfare 2 hører hjemme i Call of Duty-universtet. Dette blir nå reflektert på tittelen på boksen, forteller Activision til Joystiq.

- Modern Warfare 2 er en direkte etterfølger til Call of Duty 4: Modern Warfare. Vi har derfor rettet alt fokus mot Modern Warfare for å mest effektivt kommunisere faktumet at dette er en ekte etterfølger i Call of Duty-serien, forteller selskapet.

Ja riktig... Vi har ikke ombestemt oss, vi har bare ikke brukt navnet - noen gang - siden vi begynte å snakke om det for å ikke skape forvirring...

Men vi skjønner det. Det er ikke spesielt enkelt å lage en direkte oppfølger til 4-ern til et spill, når 5-ern allerede har blitt lansert av et annet utviklerstudio... Vi er mest glade for at det ikke ble «Call of Duty 6: Modern Warfare 2» - det smaker ikke spesielt godt. Det vi derimot er veldig glad for er at etterfølgeren kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Modern Warefare 2

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag