Gå til sidens hovedinnhold

Spillet hvor ALT er feil

«Eragon» på Xbox 360 er imponerende elendig.

(Spillmagasinet): De fleste filmspillutviklere (og utgiverne) kan umulig stille særlig høye krav til det de leverer fra seg.

Jeg har inntrykk av at de oftest bare kopierer et annet spill, tilpasser det til filmen spillet baserer seg på, og lener seg tilbake og ser pengene rulle inn.

Trykk, trykk, trykk

«Eragon», som er basert på filmen med samme navn, er intet unntak. Spillet er laget av folkene bak «Ringenes Herre: To Tårn», og det eneste de har gjort er å bytte ut grafikken og sette sammen noen nye nivåer.

Eller, det er ikke helt sant, de har også klart å ødelegge det som var (og fortsatt er) et ganske underholdende spill. «Eragon» går stort sett ut på at du skal løpe rundt, hamre løs på slåknappene og drepe en hel haug fiender, men i motsetning til «To Tårn» blir det kjedelig allerede i løpet av de første minuttene.

Alt er feil

Det er mange grunner til det – fiendene er kjipe, Eragon sine angrep er daffe og omgivelsene er ensformige og kjedelig konstruert.

For å sprite opp kampene litt lar utviklerne deg bruke magi, men takket være et håpløst siktesystem er sjansen større for å vinne i Lotto enn å treffe riktig mål.

På enkelte brett får du styre en drage, men lite overraskende er heller ikke disse nivåene noe å juble for. Takket være det dårlige kameraet, bruker du mest tid på å krasje inn i ting du ikke kan se, og ikke å for eksempel drepe de monstrene som holder på å knerte deg.

Frustrerende

Spillet er så rett-frem som noe kan få blitt, men takket være dårlige kameravinkler og inkonsekvent design er det å navigere seg gjennom brettene forvirrende og frustrerende.

Du kan for eksempel ikke hoppe ned overalt (selv om du både skal ned ditt og har hoppet fra høyere steder før), og ofte er det umulig å vite hvor du skal og du må hoppe rundt og prøve deg frem.

Historien er sikkert fin for de som har sett filmen eller lest boka, men for oss andre er det bare kaos. Det eneste du får med deg er at du er en dragerytter som har litt trøbbel med en ond fyr, og noe sier meg at historien er mer enn det.

Stygg grafikk

Utviklerne skal riktignok ha skryt for mellomsekvensene, de er veldig lekre. Dessverre kan vi ikke si det samme om spillet, grafikken i «Eragon» ligger farlig nære Xbox-utgaven av «To Tårn» (som nesten så ut som PS2-versjonen) og lyden vil vi helst ikke snakke om.

Ikke kjøp

Den eneste moroa du får ut av «Eragon» er hvis du får med en venn på co-op, men da bare for å le av hvor dårlig spillet er. Uansett hvor stor «Eragon»-fan du er – ikke kjøp dette her.

Og hvis du har fått spillet til jul eller lignende, og ikke vil bytte det, kan jeg berolige deg med at det er over på en kveld. Eragon blir fort usannsynlig kraftig og du dundrer gjennom banene uten problemer.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget