RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillet vi har ventet på

Sist oppdatert:
Plattformspillet «Daxter» viser hva Playstation Portable er god for.

(Spillmagasinet): Lodotten Daxter har spilt annenfiolin i de tre «Jak»-spillene. Men rett etter at historien i det det første spillet tar slutt, blir Jak tatt til fange og Daxter må klare seg selv.

Finn:Din favoritt til PSP.

Actionplattform

I «Daxter» kombineres fete hoppesekvenser og heftig action. Daxter, som har blitt skadedyrkontrollør, er bevæpnet med en spenstig rifle, og han skal både fjerne insekter i Haven City og lete etter Jak.

Våpenet kan fyre av tre typer skudd, og du må fort lære deg hvilken type ammunisjon som skal brukes hvor.

Kampene er mange og fiendene er tøffe og må angripes på ulikt vis. De store bossene krever dessuten at du grubler litt før du finner ut hvordan du kan ta dem.

Krevende

Rifla lar deg også sveve rundt i noen sekunder, en funksjon nivådesignerne er veldig glad i.

Det er litt kronglete i starten, men det tar ikke lang tid før du flyr over lange hopp som om du aldri skulle gjort annet.

Plattformbitene krever ofte innsats fra de små grå. Du skjønner fort hva eller hvor du skal, men hvordan er ikke alltid like tydelig. For eksempel er utviklerne glad i å plassere ting på steder du tilsynelatende ikke kan nå.

Deilig kontroll

For å komme deg videre må du studere omgivelsene og prøve ulike løsninger, og da er det deilig at kontrollsystemet er så bra som det er.

Både det å rotere kameraet og styre Daxter går som en drøm, «Daxter» viser at du ikke trenger to analoge spaker for å lage 3d-eventyr på PSP.

Som på PS2

Teknisk er spillet så langt foran alt annet på PSP at det kommer til å bli snakk om «Pre Daxter»-perioden. Grafikken er som hentet ut av en PS2 og lastetider er et fremmedord.

Det at «Daxter» er et stort spill, gjør ikke ting mindre imponerende. Det tar mellom 8 og 12 timer å komme seg gjennom historien, og en artig flerspillerdel øker levetiden. I beste «Stein, saks, papir»-stil slåss du og en kompis sine insekter mot hverandre.

God underholdning

Uheldigvis er ikke alle timene like gode, og det ødelegger for toppkarakteren.

«Daxter» er innimellom frustrende vanskelig, og det finner ikke akkurat opp hjulet på nytt. Du går tidvis litt lei, men det tar aldri lang tid før du vender tilbake til spillet.

«Daxter» er spillet PSP-eiere har ventet på. Det er stort, utfordrende, underholdende og viser hva maskinen er god for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere