*Nettavisen* Nyheter.

Spillguruens fem beste spill

Skaperen av «Metal Gears Solid» avslører sine største favoritter.

07.07.08 09:34

(Spillmagasinet): Den japanske spillutvikleren Hideo Kojima er blant de ytterst få i spillindustrien med et navn folk drar kjensel på. Kojima er mannen bak en av tidenes største spillserier, «Metal Gear Solid».

Det fjerde og etter sigende siste spillet i serien er nylig lansert - igjen til strålende kritikker.

I et intervju med den japanske avisen Yomiuri Shimbun avslører spillguruen sine fem favorittspill gjennom tidende, skriver Gamerush. En liste som, med Kojimas merittliste, veier ganske tungt. Tilfeldigvis inkluderer den «Metal Gear Solid».

Her er Kojimas fem favorittspill:

Kojima er også anerkjent i Guinness World Records for «Metal Gear Solid». Det første «Metal Gear»-spillet er krones som verdens første snikespill. Sjangeren er siden plukket opp av utallige andre spill, blant annet «Tom Clancy's Splinter Cell».

Den andre verdensrekorden Kojima krediteres er for det mest solgte snikespillet, nemlig «Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty». Siden lanseringen til Playstation 2 i 2001 er det solgt over syv millioner eksemplarer av spillet.

Frem til lanseringen av «Grand Theft Auto: Vice City» og «Grand Theft Auto: San Andreas» var «Metal Gear Solid 2» dessuten det raskest selgende spillet til PS2 i Storbritannia. Spillet er fremdeles det sjette mest solgte spillet til PS2 gjennom tidene.

«Metal Gear Solid 2» var også det aller første spillet som utnyttet kollektiv kunstig intelligens i et snikespill. Det vil si at det var det første spillet med vakter som kunne jobbe i team og kommunisere med andre vakter utenfor skjermen for å organisere motangrep, skriver Guinness World Records.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.