RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillkonsoller er miljøfiendtlige

Sist oppdatert:
Greenpeace hevder dagens spillkonsoller er stappet med farlige kjemikalier.

(Spillmagasinet): Greenpeace oppfordrer Nintendo, Sony og Microsoft til å bruke mer miljøvennlige materialer i spillkonsollene sine, skriver Eurogamer.net.

Miljøorganisasjonen har plukket fra hverandre produsentenes tre siste konsoller og fant en rekke kjemikalier som er skadelige for miljøet i alle sammen, blant annet polyvinylklorid (PVC), ftalat, beryllium og brom.

Kan hindre seksuell utvikling

Selv om spillgigantene har minsket de miljøskadelige stoffene i produktene sine, er det fremdeles langt igjen til en grønn spillkonsoll, billedlig talt.

I både Xbox 360 og Playstation 3 ble det oppdaget store mengder av stoffet ftalat, som er kjent for å hindre seksuell utvikling hos pattedyr, også hos mennesker. Menn er spesielt utsatt.

«Playing Dirty»

- En grønnere, renere spillkonsoll er mulig. Det finnes ingen unnskyldning for å spille skittent, oppfordrer organisasjonen i opplysningskampanjen «Playing Dirty».

Dersom du ønsker å hjelpe Greenpeace med å sette fokus på en renere spillindustri, har miljøorganisasjonen skrevet ferdige elektroniske brev som kan sendes til produsentene.

Her finner du brevene til henholdsvis Nintendo, Sony og Microsoft.

Greenpeace har også laget en video fra undersøkelsen og publisert den på YouTube. Se videoen under.

Les mer om undersøkelsen på Greenpeaces offisielle nettsider.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere