RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roy Kvatningen

Spilte skjorta av pokerdamene

Sist oppdatert:
Etter sju timer fikk Ingvild Nerås (22) billett til poker-EM.

Les mer om poker her!

Utestedet Living Room i Oslo arrangerte i samarbeid med et spillselskap en turnering utelukkende for kvinner tirsdag kveld.

34 av landets aller beste pokerjenter kom fra nær og fjern for å spille om én plass i poker-EM for kvinner, en prestisjetung turnering som arrangeres i London i mai.

Etter sju timers spill satt Ingvild Nerås igjen som vinneren.

Avgjorde med 2-2
22-åringen fra Toten avgjorde turneringen med et toerpar, som holdt seg mot Cathrine Bjerkås' J-8. Og det var en velfortjent seier. Nerås virket å ha kontroll på finalebordet nesten fra første hånd, til tross for at hun startet med halvparten av snittstakken (gjennomsnittlig antall sjetonger, red. anm.).

- Dette var utrolig moro! utbrøt den sjarmerende jenta overfor TV 2 Nettavisen etter at siste kort var spilt i natt.

- Jeg kom hit bare for å ha det gøy. Og det var jo veldig moro! smilte seierskvinnen.

Hun har spilt poker i et par år, hovedsakelig på Internett. Stadig flere jenter spiller poker, og mange av disse jentene blir introdusert for det populære kortspillet på samme måte som Ingvild: Hun lærte poker av kjæresten. Eller eks-kjæresten, for å være helt presis.

Tøff konkurranse
Nå spiller hun mye, nesten daglig, ved siden av å studere spillprogrammering ved NITH. Men seier og tur til EM i London trodde hun ikke på da hun ankom Living Room tirsdag ettermiddag.

- Jeg hadde ikke akkurat sett for meg at jeg skulle vinne, nei.

Blant konkurrentene var flere av Norges mest kjente kvinnelige pokerspillere, inkludert pokerforfatterinnen Janne Helen Overå og Wenche Ekholm, som allerede var klar for EM-spill i London takket være en sponsoravtale med spilleselskapet som arrangerte tirsdagens kvinneturnering.

God investering?
Ingvild viste med sitt imponerende spill at også hun er et godt sponsorobjekt. Og med den stadig økende andelen kvinner i pokersporten, er kanskje det en smart investering.

- Drømmen er å bli sponset, ingen tvil om det, innrømmet den talentfulle totenjenta.

Nå vil hun se på mulighetene for å få litt livetrening før EM skal spilles den første helgen i mai. Hun har tidligere vært med i én stor europeisk turnering, og det ga mersmak.

- Det var Paris Open. Det gikk sånn midt på treet. Det ble ikke noe penger av det, men det var veldig moro. Det hadde vært kjempegøy å få reise rundt og spille på heltid, sa Ingvild Nerås.

London er i alle fall neste stopp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere