RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spinner av VLCC-rederi

Sist oppdatert:
Styret i det belgiske rederiet Compagnie Maritime Belge med Marc Saverys i spissen har bestemt seg for å spinne av og børsnotere tidligere Frontline-partner Euronav
Det var tidligere i år at CMB luftet de første planene om en børsnotering av Euronav, som er et rendyrket stortankrederi og medlem av VLCC-poolen Tankers International.

I går vedtok styret i CMB ifølge TradeWinds å gjennomføre fisjonen og børsnoteringen. I fjor gjorde CMB en tilsvarende øvelse med sitt gassrederi Exmar.

Aksjene i Euronav vil bli delt ut til aksjonærene i CMB og aksjen vil bli notert på Euronext i Brussel. Styret vil nå be om de nødvendige myndighetsgodkjennelser.

Det skal holdes en ekstraordinært generalforsamling i slutten av oktober hvor fisjonen vil bli endelig vedtatt. Et slik vedtak med en påfølgende børsnotering kan sette rederiet i spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere