*Nettavisen* Nyheter.

Spion tatt med James Bond-våpen

Foto: (Skjermdump: CNN)

Nordkoreansk snikmorder skulle likvidere aktivist.

28.11.12 12:31

En nordkoreansk spion ble pågrepet av sørkoreanske myndigheter i hovedstaden Seoul i fjor høst.

Mannen som er i 40-årene, ble tatt med to fyllepenner i lommen som tilsynelatende var helt ufarlig. Men etter nærmere øyesyn, viste det seg at fyllepennene faktisk var dødelige våpen.

Skyter kuler fylt med gift
Den ene fyllepennen var som tatt rett ut av en James Bond-film, og kan avfyre kuler fylt med gift. Giften rammer nervene og vil forårsake umiddelbar muskellammelse hos offeret og etter hvert føre til den sikre død.

Den andre fyllepennen var utstyrt med en nål som kan injisere dødelig gift i kroppen til offeret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spionen var også utstyrt med et tredje våpen kamuflert som en lommelykt.

I virkeligheten var lommelykten et skytevåpen med tre løp som kunne avfyre tre dødelige kuler.

- Brukes i attentater
En sørkoreansk etterretningsekspert forteller til CNN at nordkoreanerne har benyttet seg av slike James Bond-våpen, som er kamuflert som fyllepenner, i attentater i mer enn et tiår. Lommelykten er imidlertid et nytt våpen.

- Denne lommelykten er ny. Jeg har aldri sett dette våpenet før, sier etterretningseksperten til CNN.

Den nordkoreanske agenten skulle tilsynelatende uskadeliggjøre den nordkoreanske aktivisten og avhopperen Park Shang-hak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ballonger med propaganda
Avhopperen rømte til Sør-Korea i 1999. Han leder en organisasjon som har sendt over to millioner ballonger med propaganda over til Nord-Korea.

Den nordkoreanske spionen skulle opprinnelig treffe aktivisten i Seoul da han ble pågrepet av sørkoreansk etterretning. Han ble dømt til fire års fengsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frykter ny rakettest
Ferske satellittbilder viser høy aktivitet ved et av Nord-Koreas utskytningsramper. Dette kan tyde på at landet planlegger en ny oppskytningstest med langdistanseraketter.

Verdenssamfunnet frykter at Nord-Korea kan bruke langdistanseraketter til å bære atomstridshoder og treffe mål i Vesten.

Nordkoreanerne har tidligere gjennomført en mislykket oppskytningstest med langdistanseraketter, men har imidlertid utført to vellykkede prøvesprengninger med atomvåpen.

Kilder: CNN, Daily Mail, The Times, Reuters.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.