«Spionprogrammet»

Se hvordan vennen dine kan finne ut hvor du er til enhver tid

04.02.09 14:08

Om du ikke føler at du får delt nok av privatlivet ditt gjennom tjenester som Facebook og den fremadstormende farsotten Twitter, så lanserer nå Google en ny tjeneste i sin Google Maps-tjeneste for mobiltelefoner som har fått navnet Latitude.

Se videodemonstrasjon i bunn av artikkelen!

Basestasjonen vet hvor du er
Gjennom din Google-konto kan du nå aktivere en funksjon i mobiltelefonen som laster opp hvor du befinner deg til enhver tid, basert på hvilken basestasjon du er tilkoblet, til internett slik at andre personer kan se hvor du er. Du trenger derfor ikke GPS i mobilen for at dette skal fungere.

Personene som følger deg får da opp din posisjon når de åpner Google Maps på mobilen. Gjennom brukergrensesnittet skal du da også direkte kunne sende meldinger eller ringe til personene du følger.

Finn vennene dine på byen
Google ser for seg at dette skal være en flott måte å for eksempel holde oversikt over hvor vennene dine befinner seg når dere er på større arrangementer. Er dere på forskjellige steder i byen, hjelper tjenesten deg selvsagt med å finne korteste vei fram til den andre.

Tjenesten utvikles også som en slags Twitter-tjeneste ved at du kan sende ut statusmeldinger som dine venner kan se.

Mener personvernet er ivaretatt
Dette er med andre ord ikke en tjeneste for dem som ønsker å holde privatlivet helt for seg selv, selv om Google mener de har ivaretatt personvernet.

- Vi har selvfølgelig tenkt hardt og lenge på å sikre at brukerne har full kontroll på hvordan, og når, de ønsker å bli funnet. Selv om du har delt din posisjon, kan du skjule denne fra enkelte venner eller alle dine venner ved behov – eller slå av Google Latitude helt når du måtte ønske. Du kan også justere personverninnstillingene slik at du deler akkurat så mye eller lite om din posisjon som du ønsker, med akkurat de du vil, skriver Google i en pressemelding.

Windows Mobile og Symbian
Foreløpig fungerer den nye funksjonen på Windows Mobile og Symbian S60-telefoner (de fleste avanserte Nokia-telefoner), samt på BlackBerry. Andre typer telefoner, inkludert iPhone, må foreløpig vente.

Besøk google.no/latitude på mobiltelefonen for å laste ned Googe Maps med Latitude.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag