*Nettavisen* Nyheter.

Spionsiktet sudaner møtte Audun Lysbakken

Trondheim (NTB): Den spionmistenkte sudaneren som er pågrepet av PST, er ansatt i Trondheim kommune. Han deltok i debatter med politikere og møtte blant andre Audun Lysbakken.

Den 38 år gamle mannen jobber i helse- og omsorgssektoren, skriver Adresseavisen.

I 2010 deltok han i et møte med daværende barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV). Statsråden var i Trondheim for å kaste glans over kommunens arbeid med å bosette 280 flyktninger.

Den siktende var en av flere flyktninger som fortalte statsråden om sin innsats for å bli integrert. 38-åringen har tidligere tatt opp asylpolitiske spørsmål i en debatt med flere stortingsrepresentanter og fremtredende lokalpolitikere i forbindelse med valget i 2009.

Varaordfører Knut Fagerbakke (SV) i Trondheim sier at mannen var ansatt ut fra sine kvalifikasjoner. Han kjenner ikke detaljene rundt mannens ansettelsesforhold i kommunen, men sier på generelt grunnlag:

- Hvis han har hatt tilgang til datasystemer gjennom jobben, som han har brukt i sammenheng med spionasje på landsmenn som bor her, så er ikke det bra, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.