Gå til sidens hovedinnhold

Spirende ballerinaer

Danserne på Vinderen dansestudio syns det er synd de kom for sent til tilbudet om ballettundervisning på grunnskolenivå.

VINDEREN: Det er startet initiativ om at det i Oslo kommune skal komme en ballettlinje på grunnskolenivå, på ungdomskolen. For danserne i jazzballett 3 på Vinderen dansestudio kommer tilbudet akkurat litt for sent, men de er veldig glade for at det har kommet.

- Hadde det kommet tidligere ville jeg absolutt søkt meg dit, forteller Nora Krokan (13) og får samtykke av venninnene sine Frida Buhund (13) og Celina Taule (14).

Spirende ballerinaer

Mellom piruetter og tåhev tar de tre spirende ballerinaene seg tid til å snakke om ballettilbudet som vil komme, og hvor de vil videre med balletten sin.
De har nå begynt i 8. klasse, og går derfor glipp av det kommende tilbudet men tror det er flere som kommer til å søke på det.

- Det er gøy at det kommer et sånt tilbud nå, det er nok ønsker det.

Selv om det er et par år til de skal begynne på videregående skole, vurderer noen av jentene å fortsette videre med ballett også når den tiden kommer.

- Jeg har tenkt på å søke på Fagerborg vgs, hvor jeg kan gå ballettlinjen - det tror jeg kan bli veldig spennende, sier Celina Taule.

- Kjempe misunnelig!

Flere av jentene som danser jazzballett på dansestudioet har blandede følelser om den kommende ballettlinjen.

- Jeg er egentlig kjempe misunnelig! Det er dumt at det kommer nå da, men igjen så er det jo bra at det i det hele tatt kommer, forteller Ingvild Peersen (15). Hun har danset ballett på hobbybasis i ca 4-5 år. 10.klassingen har til og med vurdert å søke seg til ballettlinja på Fagerborg, men ombestemte seg i siste liten.

Ei som ikke ombestemte seg er Camilla Borud Strandhagen (15), som har søkt og håper hun kommer inn.

- Jeg har danset ballett kjempelenge, før det startet her for 5 år siden. Ballett er så gøy, så jeg håper å kunne fortsette med det senere også. Kanskje ikke som profesjonell ballettdanser - men i alle fall som hobby, forteller hun.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem