RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spis deg brun

Sist oppdatert:
Nå er det kommet en «solkrem-pille» som skal beskytte deg mot solens farlige stråler.

(SIDE2): Nå er det kommet enda et hjelpemiddel i kampen mot de kreftfremkallende solstrålene.

Vitaminer og antioksidanter

Den såkalte «Solpillen» er proppfull av vitaminer og betakaroten for å beskytte de hudcellene solen prøver å ødelegge, skriver ABC News. Betakaroten er kjent for å «fremkalle» kroppens egen beskyttelse mot solstrålene, nemlig pigmentet i huden.

- Antioksidanter har som kjent en helende virkning på den DNA-ødeleggelsen solen forårsaker, sier hudpleier Paula Bourelly. Hun påpeker at pillene ikke har blitt testet på hvor effektive de er enda og at de ikke erstatter solkrem.

Mister virkning

- Problemet med dagens solkremer er at de mister sin beskyttelse etter noen timer i sola, legger hun til. Forskere prøver stadig vekk å utvikle produkter med en lengre beskyttelsestid.

Felles for hudkrefttypene er at soling er den største risikofaktoren, spesielt for personer med lys hud. Forekomsten av føflekkreft er seksdoblet i løpet av de siste 30 årene, og er den hyppigste kreftformen blant kvinner mellom 15 og 29 år og menn mellom 30 og 54 år.

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere