Spis deg til vakre øyne

Hva du spiser kan ha innvirkning på synet og hvordan øynene ser ut.

(SIDE2): Mange har problemer med røde og tørre eller irriterte øyne. Både øynene og huden rundt bør behandles med ømfintlige produkter og stort omhu for at øynene skal være sin beste utgave. Se hva du spiser og hvordan du bør behandle øynene for det beste resultatet.

Gulrøtter - hjelper deg til å se bedre i mørket.

Blåbær - er kjent for å beskytte øynene.

C-vitaminer - langtidssupplement av C-vitaminer kombinert med E-vitamin kan redusere øyekatarakt med 70 prosent. Men bare om du tar ekstra tilskudd av vitaminene over ti år eller mer.

Sunn mat - Om du spiser for mye av raske karbohydrater kan du utvikle diabetes type2. Diabetes kan føre til blindhet og ødeleggelser på øyet. Spis derfor mye proteiner, masse grønnsaker, grove kornprodukter, ikke for søte frukter og fettfrie melkeprodukter for å unngå diabetes.

Beskytt øynene - bruk solbriller. Solen kan lett skade den tynne huden rundt øynene. Har du ikke solbriller for hånden, så bruk i det minste solkrem med høy beskyttelse rundt øynene.

Sov nok - Hvis du vet at du har en sen kveld i sikte, så planlegg dagen og prøv å ta deg en ettermiddagslur etter jobben. Uthvilte øyne er penere enn slitne øyne som har fått for lite søvn. For lite søvn synes nemlig ekstra godt på øynene dine. Huden rundt blir også fortere rynkete, posete og tynnere dersom du sover for lite.

Hvil øynene - ikke bruk kontaktlinser lenger enn anbefalt, og gi øynene dine en pause fra linsene minst annenhver uke.

Fuktighet er viktig - hold øynene fuktige. Tørrhet gir irriterte øyne. Du får kjøpt øyedråper på apoteket.

Sjekk deg selv for allergi - Dersom du har ringer under øynene så kan det være at du bare har tynnere hud her, men det kan også hende at du har en matallergi. Hudspesialister kaller visstnok de blå ringene under øynene for allergi-ringer.

Bruk en øyemaske - bruk for eksempel en tepose, agurkskiver, pads dyppet i kamomille-te, bukte kamomille teposer. Etter en lang arbeidsdag kan det være ok å bruke en gelebasert øyemaske for å bli kvitt stress, hodepine og irritasjon.

(Kilde: Ivillage.com)

LES MER HELSE HER

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.