RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spis hva du vil

Foto: Crestock
- uten å gå opp i vekt.

(SIDE2): Hva man vil, sier du? Ja, det er mulig. Og det uten å forkaste verken sjokolade eller pizza!

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden nå!

I havet av slanke- og kostholdstips der ute, er det ofte én ting som går igjen: Hold deg unna «Junk Food» og godteri. Og det er selvsagt ikke uten grunn. Skal du gå aktivt ned i vekt, vil du nok merke raskere fremgang om du bannlyser de mest usunne produktene. Men ønsker du både i pose og sekk, så er det en omvei rundt de strengeste kravene.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Slik holder de slanke vekten
Har du noen gang undret deg over hvordan din slanke venninne kan holde vekten på tross av at hun unner seg både pizza og sjokolade? Gener, individuelle forskjeller og aktivitetsnivå spiller nok inn, men svaret kan ligge i det at hun spiser bare litt. På den måten begrenses kaloriinnholdet, samtidig som man kan unne seg litt av alt - også det usunne.

- Litt av alt er bra
Aftonbladet.se skriver at til og med kjendiser «sprekker» en gang i blant, og det er ikke sjeldent vi kan se en superstjerne ta et godt tygg av en hamburger på kafé eller en is etter shoppingturen. Kostholdsekspert Josefine Jonasson sier til nettstedet at det å spise litt av alt er en kjempefin metode.

- Det er en kjempebra måte; å spise for eksempel en fjerdedels pizza og fylle på med salat. Da forbyr man ingenting og tillater seg selv å spise hva som helst. Men det er viktig med måtehold. Om man ikke klarer å begrense seg og spiser en hel pizza, så er det ikke bra, sier hun.

(Artikkelen fortetter under bildet)

- Ikke tenk sort/hvitt
På spørsmål om det er ok å «jukse» en gang i uken, svarer Jonasson at det er bra å ikke være helt sort/hvitt i forhold til mat. Men å tillate seg å jukse kan heller ikke innebære at man spiser så mye som mulig den dagen. 100 gram chips eller godteri er ok, understreker hun, men altfor mye på en gang kan ødelegge resten av uken. Jonasson påpeker også at det er viktig å ikke både legge inn en juksedag i tillegg til at man tillater seg å spise litt av alt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere