*Nettavisen* Nyheter.

Spis snørr - bli frisk

Foto: (Scanpix)

Glem alt du har hørt om ginseng, c-vitamin og solhatt. Det beste tipset for å holde deg frisk er å spise snørr, hevder en østerriksk lege.

Du trodde kanskje at det å spise snørr og busemenn bare er noe småunger gjør? Der tar du skammelig feil. En topplege i Østerrike har funnet ut at snørr er det deste middelet for å holde seg frisk.

- Med fingeren treffer du steder du ikke kommer til med et lommetørkle. Spis den tørre snørra, det er en glimrende måte å holde seg frisk på, sier spesialistlegen Friedrich Bischinger, ifølge Ananova.

Han er overbevist om at folk som spiser snørr ikke bare har bedre helse, men også er lykkeligere og mer i balanse enn andre.

- Ros barna
Han oppfordrer til en holdningsendring i samfunnet, og oppmuntrer foreldre til å rose barna når de tar seg en finger snørr. Gå gjerne foran med et godt eksempel.

- I nesen er det en rik bakterieflora som styrker immunforsvaret. Folk som putter fingeren i nesa og spiser det de finner, styrker helsen på en naturlig måte uten å ta medisiner, forklarer legen.

På utedoen
Bischinger sier at om du ikke ønsker å «grave etter gull» i all offentlighet, er det fritt fram for å gjøre det når du er alene.

Finn deg et usjenert sted for å pleie immunforsvaret. Kanskje er utedoen på påskehytta det perfekte stedet for deg?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.