*Nettavisen* Nyheter.

Spiser hundenes trylle-fôr

Iditarod-favoritt Bjørnar Andersen har begynt å bruke det samme kosttilskuddet som sine hunder! Se web-TV.

13.02.06 11:01

NORDRE LINDEBERG GÅRD (TV 2 Nettavisen): Etter at bikkjene har vært fôret på naturmedisinen Immutol i flere år, valgte Bjørnar å benytte seg av det samme kosttilskuddet.

- Så du stjeler av hundefôret nå?

- Hehe. Ikke akkurat. Men jeg har brukt midlet siden sist sommer, og jeg merker at immunforsvaret er blitt bedre. Før sleit jeg en god del med infeksjoner og sår hals. Nå har jeg ikke vært syk. Jeg merker at det fungerer på meg, og da har jeg tro på at det fungerer på hundene også, forteller han til TV 2 Nettavisen.

Modifisert
Det skal nevnes at kosttilskuddet Bjørnar spiser er en litt modifisert versjon i forhold til det hundene får. Som andre toppidrettsutøvere er bikkjene veldig utsatt for sykdom.

Derfor er det viktig at deres immunforsvar er på topp hele tiden. Men det gjelder naturligvis også for han som skal styre hundene i verdens tøffeste hundesledeløp, Iditarod.

Naturmedisinen Immutol – NBG 24:7 er utvunnet av gjærcellevegger.

Holder oppe
- Så det er et rent naturprodukt. Idrettsfolk er utsatt for ekstreme fysiske og psykiske stressituasjoner. I slike situasjoner er det naturlig at immunforsvaret senkes. Dette middelet gjør at immunforsvaret forblir høyt, og du hever motstanden mot infeksjoner, forteller produktsjef Margrete Lund i Immunocorp til TV 2 Nettavisen.

Det samme gjelder naturligvis for hundene. Team Norway har altså brukt stoffet i tre år på sine hunder. Den dobbelte Iditarod-vinneren Robert Sørlie forteller at hundene har unngått mye sykdom, tross smittefarlige situasjoner ved kontakt med mange andre hunder.

I fôret
- Vi gir middelet i fôret, slik at hver hund får i seg omtrent 300 milligram om dagen, alt avhengig av hundens vekt, forteller han.

Bjørnar Andersen kjører til Frankfurt med hundene, og flyr til Alaska den 23. februar. Iditarod starter 4. mars, og TV 2 Nettavisen følger Bjørnar hele tiden i verdens tøffeste hundekjøreløp.

Se også innslaget på web-TV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.