*Nettavisen* Nyheter.

Spissduoen avgjorde

SANDEFJORD (vif.no): Vålerenga slo Sandefjord 2-0 på bortebane i den nest siste serierunden, etter scoringer av Glenn Roberts og Jan Derek Sørensen.

30.10.06 14:50

Klikk på bildet for å forstørre.

I regi av Glenn Roberts, som for første gang i karrieren startet en Tippeligakamp, fikk Vålerenga en kjempesjanse allerede etter to minutter. Roberts satt fart nedover høyrekanten etter et innkast og la perfekt inn foran mål hvor Morten Berre lurte. Dessverre fikk Berre en noe stor ryggsekk og satt ballen over. Men, angrepet var et forvarsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drømmedebut
Like etter dette rotet Birger Madsen det til for seg selv og Sandefjord. Ballen havnet hos Roberts som klinket til, og Espen Bugge Pettersen fikk så vidt slått ballen til corner. Corneren ble ikke best utnyttet, men Vålerenga beit seg fast og angrep nok en gang. Jan Derek Sørensen slo inn foran mål fra ventrekanten, hvor hans unge spissmakker Glenn Roberts steg til værs og headet ballen i mål fra seks meters hold. Dermed hadde Vålerenga, som sist mot Stabæk, fått en drømmestart på kampen, og Roberts fikk den best tenkelige debuten fra start.

Tidligere Vålerenga-spiller Fredrik Thorsen virket ikke nevneverdig fornøyd med utviklingen på kampen, og etter rundt åtte minutters spill fikk han to veldig store sjanser til å utligne, men klarte ikke å overliste Arni Gautur Arason.

Stolpeskudd
De første ti minuttene av kampen var underholdene med godt spill begge veier, men Vålerenga hadde et spillemessig overtak, og hadde ballen mest. Så ble det en liten periode uten noe godt spill å melde om, før Jan Derek Sørensen ble frispilt i Sandefjords straffefelt. På direkten smalt han av et skudd, men det smalt i stolpen og Sandefjord fikk klarert.

De neste 20 minuttene av omgangen var småkjedelig. Mye kjemping og lite finspill på en tung bane, og hjemmelaget prøvde å spille seg inn i kampen igjen. De lykkes bare nesten, men skapte for lite foran Arason i Vålerenga-målet.

Like før klokka passerte 37 minutter viste Glenn Roberts seg fram igjen. Med en tung midtstopper i ryggen kjempet han til seg plass i feltet, og fikk fyrt av et skudd fra skrått hold, men skuddet trillet forbi målet og til utspill fra keeper. Dette skulle også bli noe av det siste store å berette om fra den første omgangen.

Sandefjord gikk rett i angrep og skaffet seg en corner i det første minuttet av den andre omgangen. Det resulterte til slutt i at Adriano fikk stusse ballen på mål, men Arason var god og reddet forsøket fra brasilianeren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sørensen i slag
Det var egentlig en ganske tam åpning på den andre omgangen. Vålerenga hadde en litt dårlig periode det første kvarteret, og lykkes sjelden med sine forsøk. Men, etter 59 minutter skulle det snu. Etter en god periode på et par minutter, hvor Vålerenga beit seg fast på Sandefjords banehalvdel med mange folk, vant til slutt Vålerenga et innkast på venstre side. Freddy dos Santos kastet langt inn i boksen, og Sandefjord-forsvaret fikk bare klarert rett i beina på Jan Derek Sørensen som klemte til fra 14 meter, forbi alle og i mål. Det var Sørensens åttende seriemål for sesongen.

Nevnte Sørensen, som også har seks målgivende pasninger for Vålerenga så langt i sesongen, ville ikke gi seg med sin scoring. 66 minutter ut i kampen lekte han med Sandefjord-forsvaret, og kom til slutt ned på dødlinja hvor han slo hardt inn foran mål. Vanskelig å bedømme om det var et skudd eller et innlegg rettet mot spissmakker Roberts, men Bugge Pettersen måtte i full strekk og fikk en hånd på ballen før Fredrik Kjølner fikk klarert ballen på streken.

Lange inn
Etter 73 minutter ble Glenn Roberts tatt av banen, og inn kom Rune Lange. Roberts fikk tillit fra start i Tippeligaen for første gang, og svarte med å score Vålerengas første mål.

Sandefjord fortsatte å kjempe, selv om utgangspunktet var vanskelig, og etter 75 minutter fikk de muligheten på en corner. Arkivou raget høyest og headet mot mål, men Arason gjorde en meget god redning, og holdt buret rent. Sandefjord fortsatte presset, og skapte flere farligheter foran Vålerengas mål, men Arason og forsvaret fikk ryddet opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nære for Mathisen
Vålerengas andre tenåring fra start denne dagen, Alexander Mathisen, fikk etter 83 minutter en gigantisk mulighet til å øke Vålerengas ledelse. Fint samspill mellom Berre og Sørensen som spilte vegg og åpnet Sandefjords forsvar. Sørensen la igjen til Mathisen som midt foran mål fra seks meters hold sendte ballen himmelhøyt over. Dette var også det siste Mathisen gjorde i denne kampen, da han ble byttet ut med André Muri like etterpå.

Nevnte Muri kunne også økt Vålerengas ledelse, minuttet før slutt. Igjen var det Sørensen som var arkitekt med et hardt og lavt innlegg foran mål, men Muri sendte ballen like over mål fra kort hold.

Dommer Per Ivar Staberg, som dømte en lettdømt kamp, la til to minutter i Sandefjord, og Vålerenga kunne strekke armene i været etter en velfortjent seier i en ikke altfor velspilt kamp. Vålerenga var totalt sett det beste laget, selv om Sandefjord skapte noe problemer i løpet av kampen.

Sandefjord – Vålerenga 0-2 (0-1)
Tippeligaens 25.runde, Storstadion, 6.512 tilskuere

Mål: 0-1 Glenn Roberts (5), 0-2 Jan Derek Sørensen (59)

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 6 Freddy dos Santos, 24 Kjetil Wæhler, 21 Tom Henning Hovi, 13 Jarl André Storbæk – 15 Alexander Mathisen (5 André Muri inn 85), 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim (25 Steinar Strømnes inn 90), 11 Morten Berre – 10 Jan Derek Sørensen, 27 Glenn Roberts (18 Rune Lange inn 73)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.