Spiste 3 tonn rakfisk

Foto: Geir Norling (Oppland Arbeiderblad)

Svineinfluensa stoppet ikke folk fra å fråtse på Fagernes.

Rundt 25.000 mennesker tok sjansen på en farlig (god) matopplevelse, fare for svineinfluensa og et stort alkoholinntak under årets Rakfiskfestival på Fagernes i Valdres.

Fredagens advarsel mot overstadig klining hjalp heller ikke, melder kilder Nettavisen har vært i kontakt med.

- De jeg møtte hadde ingen symptomer på svineinfluensa, flirer Vestre Slidre-ordfører Eivind Brenna (V).

Sterke mattradisjoner
Rakfiskfestivalen, som ordføreren liker å sammenligne med ølfestivalen Oktoberfest i München, ble igjen en stor suksess for både Fagernes og Valdres.

Nærmere 3 tonn rakfisk ble servert under helgens arrangement og i tillegg ble det solgt en noen tonn til folk som skal sikre seg en godbit eller to før høytiden i desember.

Hvor mye øl som gikk med under festivalen er ikke Branna så sikker på, men lederen av edruskapsnemnda registrerte at det ikke var noe bråk under den store matfesten i Oppland.

- Det gjelder å ha det hyggelig, også med alkohol, slår ordføreren fast.

Mandag morgen var det ikke kommet inn noen meldinger til ordførerens kontor om at noen festivaldeltakere hadde skadet seg eller blitt syke under festivalen. Det gjelder både botulisme etter inntak av hjemmeprodusert rakefisk eller den mye omtalte svineinfluensaen.

Milionbutikk i Valdres
Ordføreren kan dermed glede seg over at festivaldeltakerne la igjen 33 millioner kroner i Valdres denne helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er fantastiske tall som vi har fått fra Norsk turistutvikling. Festivalen arrangeres i en mellomsesong da det ellers ville vært ganske dødt i området.

Rakfiskfestivalen har blitt en drømmesituasjon for kommunen, og har en ekstra verdi for de som har hytte i området. Ordføreren tror fokus på kvalitet har vært med å løfte opp den 20 år gamle festivalen. Norsk mat av ypperste kvalitet setter i alle fall Fagernes på hodet hver høst.

Den beste rakfisken var det Lofoss som hadde laget i år.

Les mer om Rakfiskfestivalen på nettsidene til Oppland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.