Spiste dødelig sushi

Foto: Ilya D. Gridnev (Ilya D. Gridnev)

Japanere livstruende syke etter sushimiddag.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Kulefisk, kalt fugu, er en delikatesse i Japan. Problemet er at den er dødelig. Tirsdag ble sju personer kritisk syke av delikatessen på restauranten Kibunya i byen Tsuruoka.

- Det er ikke så vanlig å spise fugu i denne regionen. Fisken ble kjøpt av en vanlig forhandler, sier en talsmann for det lokale politiet til AFP.

Testikler
Restaurantgjestene, i alderen 55-69 år, bestilte sashimi og fugutestikler. Kort tid etter måltidet fikk de alvorlige problemer. De sju uheldige restaurantgjestene ble midlertidig lammet, fikk pusteproblemer og mistet bevisstheten. Tre av gjestene er fremdeles i livsfare.

Les mer fra Dittdyr. no:

Pingvinene dør ut

Pass opp for nyresvikt

Grønn mus mot dødssmitte

Hvert år dør omtrent tre personer av fuguforgiftning. I 1983 ble det innført lisenskrav for å servere delikatessen etter en mengde fugurelaterte dødsfall. I dette tilfellet ble fisken servert av en kokk uten lisens.

- Det er skremmende. Man går til en bra sushirestaurant som serverer fugu, og man forventer at kokken har lisens, sier politibetjent Yoshihito Iwase, til AFP.

Giftig
Kulefisken skiller ut giften Tetrodotoxin. Én fisk har nok gift til å drepe 30 personer. Hvis fisken ikke er preparert riktig kan den drepe mennesker innen 24 timer, da giften fører til lammelse av muskler i mellomgulvet og dermed blir man kvalt.

Fisken er utbredt langs kysten i tropiske farvann, og er en delikatesse i Sør-Korea og Japan. Den spises spesielt om vinteren, både i rå og kokt form. Testiklene, kalt shirako, er kjent for å være kremete og rik i smaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Dittdyr

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag