*Nettavisen* Nyheter.

Spiste fett - ned 65 kilo

Forfatteren av «Spis deg ned i vekt» slanket bort 65 kilo ved kun å spise fettrik kost. Les hvordan, og få tips.

13.01.06 09:54

(SIDE2): Sten Sturle Skaldeman er en svensk journalist som har vært overvektig det meste av sitt voksne liv. Da han veide 145 kilo, var han så syk at han fikk beskjed om å slanke seg eller dø. Han valgte å slanke seg, og skrev like godt bok om det også.

- Legene fortalte meg hvordan jeg skulle gå ned i vekt ved å spise mye frukt og grønnsaker, og lite fett. Jeg gjorde det stikk motsatte, forteller han til Side2.no. Nå veier han 80 kilo og har aldri følt seg bedre.

Eksperiment på egen kropp

Nå er han i Norge for å lansere boken sin «Spis deg ned i vekt» som ble til mens han begynte å skrive ned slankemetodene han prøvde ut på sin egen kropp.

- Alle rådene som står i boka er prøvd ut på egen kropp, sier han. Det er det ingen andre kostbøker som kan skryte på seg, mener han.

Hans hovedbudskap er at du skal spise så mye mettet fett som mulig og holde deg unna karbohydrater. Denne eskimokosten er så ekstrem at den ikke gir rom for frukt, grønnsaker eller fiber. Ikke uventet har han møtt på mye kritikk fra offentlige ernæringsinstanser i både Sverige og Norge. Selv er han helt overbevist om at det er de som tar feil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (FOTO: Privat)

- Hør på hva de offentlige myndighetene sier om ernæring, og gjør det motsatte, oppfordrer han.

Medisinsk mirakel

En helt vanlig dag spiser han tre solide måltider som består av mest mulig fett og kjøtt. Biff med bearnaise, majones, egg, bacon og grisekjøtt er noe av det han spiser aller mest av.

- Jeg gikk ofte med en majonestube på innerlomma på det verste, sier den slanke forfatteren. Etter at han nådde matchvekten sjekket han allmennhelsen. På tross av legenes spådommer om høyt kolesterol overrasket han alle med en utmerket fysikk. Alle testene viste at allmenntilstanden var mer enn god nok for en 61-åring.

Nå bruker han buksene til sin 18-år gamle sønn, og får plass i det ene buksebeinet på sine gamle jeans.

- Denne kosten hjalp meg ned i vekt. Jeg kan ikke garantere at det er riktig for alle andre, men 100 prosent av de overvektige mennene jeg har gitt kostråd til, har klart å gå ned i vekt, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (SIDE2)

Slik gikk han ned i vekt:

  • Spis kun når du er sulten
  • Spis store og få måltider
  • Hold deg HELT unna karbohydrater (brød, poteter, sukker, ris, gulrøtter)
  • Spis mye mettet og animalsk fett
  • Ikke spis frukt eller drikk alkohol før et måltid.
  • Vær streng med deg selv. Omverdenen er den største faktoren til at du legger på deg. Ikke spis kake for å være hyggelig, og ikke spis lunsj med kollegaer når du ikke selv er sulten.
  • Dropp fiberrik mat

Les flere helsesaker her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.