Spiste hjertet til mann som var i live - ville bevise at han ikke er homo

DØMT: Den 35 år gamle forretningsmannen Andrew Chimboza fra Zimbabwe må 18 år i fengsel etter hans forsøk på å motbevise at han er homofil. Foto: Scanpix/Faksimile

DØMT: Den 35 år gamle forretningsmannen Andrew Chimboza fra Zimbabwe må 18 år i fengsel etter hans forsøk på å motbevise at han er homofil. Foto: Scanpix/Faksimile

Funnet mens han spiste hjertet med kniv og gaffel.

29.04.15 21:27

Forretningsmannen Andrew Chimboza (35) fra Zimbabwe ble onsdag dømt for drapet på en 62 år gammel mann i Cape Town i Sør-Afrika juni i fjor, skriver Daily Mail.

Chimboza - som driver sin egen bedrift innen vindusbransjen - var på besøk hos en kunde, da han kom i krangel med klientens sjalu kjæreste.

- For å vise at jeg ikke er homofil
Bakgrunnen for drapet skal ha vært at de to begynte å krangle og at offeret anklaget Chimboza for å ha hatt sex med 62-åringens mannlige partner. Chimboza skal derfor ha gått til angrep i raseri.

- Grunnen til at jeg spiste en ukjent manns hjerte var for å vise ham at jeg ikke er homofil. Da jeg var ferdig med å spise hjertet innså jeg at han var død, skal 35-åringen ha forklart.

35-åringen knivstakk først mannen før han - mens offeret blødde ihjel - tok ut hjertet hans og spiste det med kniv og gaffel. Det var slik politiet fant ham da de rykket ut til åstedet etter nødmeldinger fra naboer.

- På stedet påtraff vi en mann fra Zimbabwe som var opptatt med å spise et menneskehjerte med kniv og gaffel, har politimyndigheter uttalt om saken.

Hadde rent rulleblad
Chimboza ble sendt til en psykiatrisk klinikk etter drapet. Men der skal de ikke ha klart å ta standpunkt til om han er en fare for samfunnet.

Dommeren i saken, Ashley Binns-Ward, sier brutaliteten og fraværet av anger krevde en 18 år lang fengselsstraff - til tross for at 32-åringen bare har småtteri på rullebladet fra før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag