RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spøkelseskip kan seile med Saddams ulovlige arsenal

Sist oppdatert:
Tre bulkskip skal være under observasjon at amerikansk og britisk etterretning. De er mistenkt for å seile rundt med Iraks lager av masseødeleggelsesvåpen
Dette melder nettutgaven til britiske The Independent onsdag.

De tre bulkskipene på mellom 35.000 og 40.000 tonn, skal ha seilt rundt på verdenshavene de siste tre månedene uten å svare på radio. Det skal være i konflikt med internasjonale maritime regler.

Skipene forlot irakiske havner i slutten av november ifølge Independent, kun dager etter at våpeninspektørene med Hans Blix i spissen startet søkene etter Saddam Hussein påståtte arsenal av masseødeleggelsesvåpen.

Dersom skipene skulle vise seg å inneholde masseødeleggelsesvåpnene kan det være den såkalt "Smoking gun" som George W. Bush trenger for å starte angrepene på Irak.

De tre skipene skal ifølge Independent ha blitt innbefraktet at en skipsagent i Egypt og seiler under ulike flagg. Skipene skal i tillegg til radiotaushet, ikke ha gitt informasjon om lasten eller destinasjon for lasten.

Britiske og amerikanske sjøstyrker skal være tilbakeholdne i forhold til å borde skipene i frykt for en miljøkatastrofe. Denne vil inntreffe hvis skipet skulle bli senket med biologiske og radioaktive substanser ombord.

Det lyktes ikke avisen å få bekreftet overvåkning fra britiske etterretningskilder i går kveld, men skipene skal gi økende bekymring blant shipping og etterretningseksperter.

Skipene skal ha forlatt havner i land utenfor Irak for å unngå og bli bordet av vestlige styrker i Persia-gulfen. Det spekuleres i jordanske og syriske havner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere