*Nettavisen* Nyheter.

Splid i bompengepartiet i Oslo: Melder seg ut av bystyregruppa

Oslo 20190601. Førstekandidat i Oslo, førstekandidat i Oslo, Bjørn Revil demonstrerer ved bommen i Middelthunsgate lørdag.

UTMELDING: FNBs førstekandidat i Oslo i valget, Bjørn Revil (t.h.) og andre kandidat Cecilie Lyngby i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) mister en av sine bystyrekolleger, som nå har meldt seg ut av FNBs bystyregruppe. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Bompengepartiet mister en av sine representanter i bystyret.- Slik kan man ikke oppføre seg som folkevalgt, raser partikollega.

30.10.19 15:59

Nyvalgt bystyrepolitiker Danny Chaudhry i Oslo, som representerer Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB), melder seg ut av bystyregruppa og blir en fristilt representant, etter det Nettavisen kjenner til.

Dermed reduseres FNBs bystyregruppe fra fire til tre medlemmer.

- I bystyregruppa fant jeg ut at dette passer ikke for meg. De kjører sitt eget løp. De er ute etter stillinger til seg, sier Chaudry til Dagsavisen.

Chaudhry sier han fortsetter som medlem av bompengepartiet.

Klikk på bildet for å forstørre. Danny Chaudhry

MELDER SEG UT: Danny Chaudhry melder seg ut av bystyregruppa til FNB i Oslo og blir uavhengig representant. Foto: FNB

Han sier at en viktig grunn for at han forlater bystyregruppa, er at de vil nekte vara-representantene møte- og stemmerett i bystyregruppa.

Som kjent har det siden valgkampen vært en konflikt mellom styret i FNB sentralt, med partileder Frode Myrhol i spissen, og en fløy av partiets Oslo-lag. Vararepresentantene skal være en del av denne fløyen, og skal ifølge avisen være i konflikt med de andre bystyrerepresentantene.

- Han er meget illojal

Chaudhrys kollega og partiets frontfigur i Oslo, Cecilie Lyngby, reagerer sterkt på utmeldelsen.

- Jeg er lei meg på vegne av de som har stemt han frem og jeg stiller spørsmål ved hans agenda ved å stille til valg med oss, sier Lyngby til Nettavisen.

Hun mener han nå er illojal mot velgerne.

- Han har vært i flere partier, fra Venstre til Frp, og har prøvd gjennom 20 år å komme inn i bystyret. Jeg mener han er meget illojal mot velgere og bystyregruppen hvor han selv har fått alt han har ønsket seg, deltatt i utforming av vedtekter samt vært med oss i hele valgkampen hvor han var imot de han nå er med likevel, sier Lyngby, og legger til:

- Slik kan man ikke oppføre seg som folkevalgt. Videre blir han nå uavhengig representant, forstår han selv konsekvensene av eget valg?

Ifølge Lyngby har Chaudhry ikke informert henne selv eller om utmeldelsen. Hun viser også til at han var med på å opprette FNB Oslo, hvor han er styreleder.

Klikk på bildet for å forstørre. MISTET LAPPEN: Cecilie Lyngby har lenge engasjert seg i kampen mot bomstasjoner. Torsdag skriver hun på Facebook at hun har mistet lappen etter en aksjon, der enkelte av deltakerne hindret trafikken.

ILLOJAL: Cecilie Lyngby i FNB Oslo mener Chaudhry er illojal mot velgerne og bystyregruppen når han nå kort tid etter valget melder seg ut av FNBs bystyregruppe. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Har byttet parti

Chaudhry var 3. kandidat for FNB i lokalvalget i september, og ble valgt inn som en av fire representanter i bystyret.

Han har tidligere representert både Venstre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet, før han meldte overgang til bompengepartiet.

På FNBs nettsider står det at Chaudhrys kampsaker er å fjerne bompenger, da dette er usosialt, at det bør innføres forbud mot tigging i Oslo, bevare Ullevål sykehus, gratis kollektivtransport for pensjonister og skolebarn i skoletiden, gratis SFO og flere parkeringsplasser i Oslo sentrum.

Bompengepartiet gjorde et brakvalg i Oslo, og fikk 5,8 prosent av stemmene.

Nettavisen har kontaktet Chaudhry for en kommentar til saken, men han har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.