RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splitter ny champagne

(Crestock)
Sist oppdatert:
Ukens anbefaling er sprudlende god.

(SIDE2): Det er kun en musserende nyhet i september-slippet på Vinmonopolet denne gangen. Men det er til gjengjeld en skikkelig smaksrik og frisk variant Side2 falt fullstendig for.

Serge Mathieu Blanc de Noirs Brut, Frankrike
(# 15707, kr 260) Poeng: 87

Lysgul med et hint av rosa på fargen (fordi det er en Blanc de noirs, det vil si champagne laget på røde druer). Aroma av eple og sitrus, samt litt toasty. Nydelig mousse, saftig, ren, fruktig på ettersmak. Tørr og god på ettersmak.

Det lille champagnehuset Serge Mathieu er lokalisert i landsbyen Avirey-Lingey i Aube et par timer sør for Reims og Épernay hvor gjerne hoveddelen av de største og beste champagnehusene ligger. Men selv om det huset ligger i det som blir ansett som lillebroren til champagnen, så produserer helt klart denne relativt lille vingården nydelig champagne.

Denne champagnen er en klassiker fra vingården, og laget på 100% Pinot Noir. Den er tilgjengelig på polet fra 4.september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere