RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Prinsesse Märtha Louise og ektemann Ari Behn.
Prinsesse Märtha Louise og ektemann Ari Behn. Foto: Per Gunnar Sværen (Mediehuset Nettavisen)

Splittet syn på Märtha Louises prinsessetittel

Sist oppdatert:
Folket er delt i synet på hvorvidt prinsesse Märtha Louise bør gi opp prinsessetittelen eller ikke, viser en ny undersøkelse.

33 prosent av de spurte mener at hun bør beholde prinsessetittelen, mens 32 prosent mener at hun burde si den fra seg, viser undersøkelsen, som er gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Dagbladet.

Ytterligere 35 prosent svarer at de ikke har noen mening om prinsessen burde si ifra seg tittelen eller ei.

Det er ifølge undersøkelsen flest menn, personer over 60 år og personer med høy utdannelse og inntekt som i størst grad ønsker at hun sier fra seg tittelen. Det er størst oppslutning blant prinsesse Märtha Louise i Midt-Norge, hvor en overvekt ønsker at hun skal beholde tittelen.

– Med så mange negative saker som har vært rundt Märtha Louise de siste årene, synes jeg ikke dette er uventet. Jeg kan skjønne at én tredel av befolkningen har svekket tillit til henne etter alle bøkene, uttalelsene og opptredenene hennes i kontroversielle sammenhenger, sier den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall i avisa Expressen til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere