*Nettavisen* Nyheter.

Sponheim kaller Haga feig

Åslaug Haga og Lars Sponheim Foto: Kyrre Lien/Jon-Michael Josefsen (Scanpix)

Lars Sponheim mener Åslaug Haga er «innmari feig» som tar sitt oppgjør med norsk politikk i romanform.

Lars Sponheim fyrer løs mot Åslaug Haga. Den tidligere Sp-lederen ga sist uke ut romanen «De innerste sirkler». Haga har i boken beskrevet en satsminister, Carl-Otto Hedenstad, som er kynisk, kjedelig, og mest opptatt av å administrere landet.

Hovedpersonen, olje- og energiminister Ane Smedby, derimot er opptatt av å forandre landet.

- Innmari feigt
Åslaug Haga har poengtert at boken ikke er historieskrivning, men en roman. Hun har innrømmet av statsminister Hedenstad har elementer av Jens Stoltenberg. Blant annet sier hun at «verken Hedenstad eller Stoltenberg er noen Obama» og at Stoltenberg ikke tør å utfordre den øvre middelklasse i omfordelingspolitikken.

Les: - Tør ikke utfordre middelklassen
Les: - Statsministeren er en kald fisk

- Det er innmari feigt å ta et bittert oppgjør på denne måten og nærmest selvforherlige seg selv, sier Lars Sponheim til Aftenposten om innholdet i Hagas bok

- Jeg liker ikke formen. Det er noe feigt ved ikke å ta et oppgjør og stå for det. Det å svare at folk får tolke romanen som de vil, er en ualminnelig feig form, sier Venstreleder Lars Sponheim.

Lager selvbiografi
Selv jobber Lars Sponheim med en selvbiografi i samarbeid med Thomas Hansen. Der har han tenkt å si klart og tydelig hva han mener. I tillegg jobber Olav Kobbeltveit og Olav Garvik i Bergens Tidende med en biografi om den snart avgåtte venstrelederen.

Arbeiderpartiets Marianne Aasen mener at Åslaug Haga bruker skitne triks i boka. Aasen mener at Haga burde stått fram og sagt åpent at det er vanskelig å være statsråd under en statsminister som mangler visjoner, hvis det er det hun virkelig mener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.